Scriitorul roman Adrian Suciu, se va intalni cu romanii din Suedia intr-un turneu de lecturi publice
Scriitorul roman Adrian Suciu va afectua, in perioada 2 – 10 mai 2016, un turneu de lecturi publice si ateliere literare in Suedia, la invitatia si cu efortul organizatoric al comunitatii romanesti din aceasta tara.
Adrian Suciu este considerat unul dintre scriitorii importanti afirmati dupa caderea comunismului in Romania.
Dizident anticomunist la 17 ani (miner pina la Revolutie), ziarist incomod dupa caderea comunismului (zeci de procese de calomnie cistigate impotriva unor politicieni romani), functionar parlamentar si guvernamental, Adrian Suciu a fost recent exclus, alaturi de alti scriitori, din Uniunea Scriitorilor din Romania pentru vina de a fi criticat public in termeni duri conducerea acestei organizatii profesionale a scriitorilor care a exclus, in ultimii ani, de zece ori mai multi scriitori decit au fost exclusi in intreaga epoca Ceausescu si pentru vina de a cere respectarea principiilor de democratie, legalitate si transparenta care trebuie sa guverneze activitatea oricarei organizatii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Incomod, intransigent cu prostia, impostura si disolutia morala, Adrian Suciu este un personaj detestat de catre establishmentul cultural romanesc, cenzurat si interzis dar iubit, in egala masura, de catre publicul sau. Autor de romane, poezie si dramaturgie, cartile sale se vind in tiraje notabile si cunosc editii multiple. A castigat numeroase premii literare nationale si internationale. Scrierile sale au fost traduse in ebraica, engleza, franceza, germana, italiana, maghiara etc. Este prezent in numeroase antologii de literatura romana contemporana publicate in Romania sau in strainatate.