Sarbatoarea pastelui bate la usa, totusi comerciantii risca sa nu-si vanda mieii
Acest sfarsit de saptamana, aduce cu ea sarbatoarea Sfintelor Pasti, motiv de bucurie si prilej de mare agitatie in piete. Cu toate acestea, putini oameni vor avea miel pe masa, deoarece carnea este foarte scumpa.
Clientii care au venit in piete, dupa carne de miel au incercat toate metodele de negociere, insa vanzatorii nu vor nicicum sa lase din pret si au si motive, lipseste concurenta. In singura piata din Targu Mures unde se vinde carne de miel, au venit doar doi ciobani, cu cate 20 de miei fiecare.
Clientii recunosc ca acestia sunt grasi si frumosi, dupa cum ii lauda proprietarii, insa tot sunt mult prea scumpi pentru buzunarele lor.
La Targu Mures, un kilogram de miel viu costa 15 lei, iar taiat, ajunge chiar si la 30 de lei. In piata, oamenii mai platesc pentru sacrificarea mieilor inca 10 lei, asa ca marfa ajunge, pina la urma, la pretul din hipermarket, de 30 de lei kilogramul.
Gospodinele care nu vor sa trudeasca la vopsirea si impodobirea oualor, le pot cumpara de la mesteri priceputi. Dupa model nemtesc, anul acesta ouale vospite nu se mai aseaza in cosulet, ci vor fi prinse pe crengi inflorite, ca sa inveseleasca toata casa.
Ouale de Pasti costa intre 2 lei si 15 lei, in functie de complexitatea desenului si a podoabelor.