(P) Noi standarde in ecografie la Clinica "Badea Medica"
Afectiunile cordului, tiroidiei sau altor organe duc in timp la agravarea starii generale de sanatate. Identificarea cu precizie a acestora si precizarea gravitatii lor sunt principale etape in aplicarea celor mai bune solutii de tratament.
Ecografia este una dintre cele mai exacte si performante proceduri de diagnostic daca indicatia de efectuare este corecta si daca este realizata de catre un medic cu experienta. Metoda de examinare este utila in diagnosticul urgentelor medico chirurgicale, fiind nedureroasa si putandu-se efectua ori de cate ori evolutia afectiunii o cere. Ecografia se poate folosi la pacienti indiferent de varsta, la femeile insarcinate și la copii, inclusiv la nou-nascuti.
Potrivit prof.dr. Radu Badea, medic specialist gastroenterologie si medic primar medicina interna in cadrul Clinicii “Badea Medica”, perfectionarea procedurilor ecografice reprezinta un avantaj al acestor tipuri de interventii: “Spre exemplu, ecografia cu agenti de contrast i.v – o procedura moderna – se adreseaza cazurilor în care trebuie obținute informații foarte exacte asupra circulației din anumite organe sau regiuni patologice. Comparativ cu ecografia clasica, tehnica CEUS (Contrast Enhanced Ultrasound) ofera o vizibilitatea mult mai buna a structurilor anatomice. Cantitatea foarte mica de substanță de contrast injectata – in comparatie cu alte proceduri imagistice precum CT sau RMN - constituie un mare avantaj și confort pentru pacient.”
Personalul medical de exceptie din cadrul Clinicii “Badea Medica”, precum si aparatura medicala de ultima generatie permit efectuarea diverselor investigatii la nivelul abdomenului, pelvisului, perineului, sanului si axilei ( pentru depistarea cancerului mamar), venelor ( in boala varicoasa) si studiul arterelor.
“Un element inovativ in examinarile ecografice este adus de masurarea elasticitatii tesuturilor, tehnica dezvoltata de Siemens si disponibila prin intermediul aparatului Acuson S2000. Acest mod nou de evaluare a leziunilor are aplicabilitate in diferentierea dintre tumorile benigne si cele maligne, precum si in aprecierea extinderii unei leziuni. Echipamentul nostru este dotat și cu modulul ARFI (“Acoustic Radiation Force Impulse”), acesta tehnică permitand cuantificarea rigidității țesuturilor în funcție de vitezele rezultate prin vibrația țesuturilor supuse la presiunea ultrasunetelor.”, explica prof.dr. Radu Badea.
Pentru mai multe detalii legate de serviciile oferite de Clinica “Badea Medica”, vizitati site-ul www.badeamedica.ro.