Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

Dată publicare: 27-06-2017 10:09
Dată actualizare: 30-06-2017 06:52


Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

A doua zi a festivalului Jazz in the Park aduce concerte la Opera Maghiara, pe malul Somesului, pe strazi din centrul orasului, la Pata Rat si se incheie cu jam session.

 

E una dintre cele mai pline zile de festival, iata care e programul zilei, pe locuri de desfasurare si pe ore.

Opera Maghiara gazduieste de la ora 20:00 concertul lui Dhafer Youssef, headliner al festivalului si unul dintre cei mai apreciati muzicieni si un ambasador important al muzicii cu influenta araba.

A fost premiat la BBC World Music in 2003 si 2006, a vandut peste 50.000 de albume in toata lumea, a urcat pe scenele tuturoe marilor festivaluri de jazz din lume: Montreux, North Sea Jazz, Oslo si Umbria si a colaborat cu artisti precum Paolo Fresu. Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.

Bilete gasiti pe eventim.ro, biletmaster.ro si kompostor.ro.

Pe malul Somesului incepe de la ora 18:00 Concursul International Jazz in the Park. Aici e locul unde descoperim cele mai promitatoare formatii ale momentului. 15 trupe care au ajuns in finala si canta de azi si pana joi in fiecare seara pe malul Somesului, zona Plajei Grigorescu.

Iata cine concerteaza astazi in concurs:

ora 18: Berkes Quartett
Ora 18:45: Beyond Duo
Ora 19:30: Sain Mus
Ora 20:15: Antal Gabor Trio
Ora 21:00: Hences Quartet
Ora 22:00: Hot Club de Cluj

Accesul e liber, pe baza de bilet neobligatoriu – pot contribui toti cei care doresc la Fondul Jazz in the Park prin cumpararea a cel putin un bilet neobligatoriu in valoare minima de 10 lei.

Discover Pata Rat si vino la concertele de aici

Azi e ziua in care e activa scena de la Pata Rat. Activitatile incep aici de la ora 16:00 cu un performance al celebrului percutionist Dario Rossi, obisnuit sa cante in fata a sute si mii de oameni, in strada.

El foloseste obiecte pe care le recicleaza - tigai, tevi, farfurii - iar show-ul lui e unul extraordinar. Il veti putea intalni si pe strazile din Cluj. Tot la Pata Rat, de la ora 18:00 canta Hot Club de Cluj, de la 19;00 - Taraf de Caliu, concert realizat cu sprijinul Centrului Cultural Clujean.
De la ora 20:00 e programata surpriza serii: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra concerteaza chiar la Pata Rat, dupa ce aseara a deschis festivalul la Opera Maghiara.

Ora 16:00: Dario Rossi
Ora 18:00: Hot Club de Cluj
Ora 19:00: Taraf de Caliu
Ora 20:00: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Cu sprijinul Primariei sunt puse la dispozitie autobuze spre Pata Rat in regim gratuit.


Accesul la concertele de la Pata Rat e liber cu bilet neobligatoriu pe care il puteti cumpara daca doriti sa sprijiniti fondul Jazz in the Park si initiativele educationale, sociale si culturale din Pata Rat si din restul orasului.

Blend gazduieste seara Jam Session intre artistii de la festival si oricine vrea sa interactioneze si sa-si testeze talentul muzical, iar artistii stradali va vor intampina de azi si pana duminica pe Bulevardul Eroilor, in fata cladirii The Office, la Off the Wall si in piateta Operei Maghiare.

Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, finantat prin Administratia Fondului Cultural National si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, recomandat ca o experienta Staropramen de partenerul de traditie al festivalului, powered by BCR, sustinut de Mega Image si realizat printr-un parteneriat cu Daisler Print House din Cluj.

Jazz in the Park recomanda cu incredere Almdudler pentru cea mai sanatoasa bautura racoritoare. Proiectul este, de asemenea, sustinut de Alexandrion Group, E.ON Business Services, Bosch, Farmec, Betfair si Autoworld, partenerul de mobilitate care se ocupa de transferul a peste 200 de muzicieni care vor fi la Cluj in saptamana festivalului.

Informatii complete despre festival, program, parteneri, bilete si artisti gasiti pe www.jazzinthepark.ro.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO