Inca 9 zile pentru depunerea aplicatiilor la concursul dedicat tinerilor regizori

22-06-2017 09:08


Inca 9 zile pentru depunerea aplicatiilor la concursul dedicat tinerilor regizori

30 iunie 2017 este data limita pentru depunerea aplicatiilor la concursul de proiecte dedicat tinerilor regizori organizat de catre Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Candidatii trebuie sa depuna un proiect detaliat de spectacol, de maxim 10 pagini, pentru o productie care trebuie realizata pe scena mare sau in Sala Studio a Teatrului Maghiar, cu actorii companiei. Proiectul castigator va fi montat la Teatrul Maghiar in decursul urmatoarelor stagiuni.

Teatrul Maghiar de Stat Cluj isi propune incurajarea colaborarii cu noile generatii de artisti. Prin acest concurs, se ofera tinerilor creatori aflati la inceput de cariera posibilitatea de a pune in scena spectacole cu actorii teatrului, in conditiile unui teatru profesionist. Teatrul incurajeaza creatiile originale, care contribuie la realizarea obiectivelor artistice ale trupei si sunt relevante din punctul de vedere al repertoriului:

Candidati:

Regizori mai tineri de 35 de ani care locuiesc si lucreaza in Romania, absolventi sau studenti masteranzi la regie.

Conditii de participare:

Candidatii trebuie sa depuna un proiect detaliat de spectacol, de maxim 10 pagini dactilografiate si trebuie sa aiba in vedere faptul ca spectacolul trebuie realizat pe scena mare sau in Sala Studio a teatrului, cu actorii trupei.

Nu exista conditii privind genul sau tema spectacolului.
Primele trei proiecte considerate cele mai bune de catre comisia de evaluare vor fi produse de catre Teatrul Maghiar de Stat din Cluj in decursul urmatoarelor doua-trei stagiuni.

Proiectul trebuie sa contina:

• conceptia regizorala / proiectul de spectacol (inclusiv posibili colaboratori / distributie, spatiul in care spectacolul ar urma sa fie realizat tinand cont de parametrii tehnici ai acestuia)
• curriculum vitae si referinte (daca exista)

Evaluarea proiectelor:

Proiectele vor fi evaluate de catre conducerea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj si de un juriu desemnat de aceasta.
Publicarea rezultatelor: 15 septembrie 2017

Termen de depunere a proiectelor: 30 iunie 2017

Proiectele pot fi trimise pana pe 30 iunie la adresa de e-mail zoltan.csep@huntheater.ro sau la adresa de corespondenta: Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Str. Emil Isac nr. 26-28, 400023 Cluj-Napoca. Va rugam sa mentionati pe plic: „Concurs pentru tineri regizori”.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO