UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare

Dată publicare: 27-06-2017 10:01
Dată actualizare: 30-06-2017 06:52


UBB

Universitatea Babes-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, 1.946 de locuri destinate celor care vor sa studieze in extensiile Universitatii din diferite orase ale tarii.

Dintre acestea, cele mai multe locuri scoase la concurs sunt la nivel licenta, unde absolventii de liceu vor avea la dispozitie 1.346 de locuri bugetate si cu taxa la forma de invatamant cu frecventa, precum si 365 de locuri la forma de invatamant la distanta.

Alte 235 de locuri bugetate si cu taxa vor fi scoase la concurs la programele de master existente in extensiile Universitatii Babes-Bolyai.

„Extensiile universitare fac parte integranta din Universitatea noastra. Nu suntem o universitate locala, suntem un centru de cunoastere pentru intreaga tara, astfel ca trebuie sa fim prezenti acolo unde ne sunt studentii. Deschiderea extensiilor a fost bazata pe cerinta sistemului de invatamant si este in deplin acord cu strategia UBB de a oferi educatie si cercetare de excelenta la nivelul intregii tari. Toate extensiile sunt extrem de importante, la fel de importante precum structura centrala a UBB si ne dorim ca, pe viitor, sa intarim si sa dezvoltam aceste structuri”, a declarat rectorul Universitatii Babes-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop.

In prezent, Universitatea Babes-Bolyai are extensii ale facultatilor de Geografie, Stiinta si Ingineria Mediului, Psihologie si Stiintele Educatiei, Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Business, Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, respectiv Educatie Fizica si Sport, localitatile in care functioneaza extensiile acestora fiind: Bistrita, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Nasaud, Satu Mare, Sibiu, Sf. Gheorghe, Sighetu Marmatiei, Targu-Mures, Targu Secuiesc, Zalau.

In total, Universitatea Babes-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, un numar de 4.947 de locuri bugetate destinate absolventilor de liceu, peste 9.200 de locuri in regim cu taxa si 2.650 de locuri pentru invatamant la distanta si invatamant cu frecventa redusa pentru studii universitare de nivel licenta.

La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, peste 3.595 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxa si aproximativ 900 de locuri pentru invatamantul cu frecventa redusa.

Candidatii vor putea alege intre cele 237 de programe de licenta (invatamant cu frecventa si la distanta), respectiv cele 223 de programe de master (invatamant cu frecventa sau frecventa redusa).

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsa intre 12 si 31 iulie 2017. Calendarul admiterii cuprinde perioada de inscrieri, probele de concurs, afisarea rezultatelor, depunerea contestatiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor ramase disponibile si a fost stabilit la nivelul fiecarei facultati din cadrul UBB.

Pentru mai multe detalii puteti accesa link-urile:

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ si http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/

Pentru admiterea in anul universitar 2017-2018 facultatile din cadrul Universitatii Babes-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunostintelor si a capacitatilor cognitive ale elevilor. Facultatile vor lua in considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferita.

Tematica de concurs si bibliografia pentru probele scrise se gasesc afisate pe paginile oficiale ale fiecarei facultati.
Taxele de admitere si taxele de scolarizare pentru anul universitar 2017-2018 sunt stabilite la nivelul fiecarei facultati si pot fi consultate la adresele: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere/ http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO