UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare

UBB

Universitatea Babes-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, 1.946 de locuri destinate celor care vor sa studieze in extensiile Universitatii din diferite orase ale tarii.

Dintre acestea, cele mai multe locuri scoase la concurs sunt la nivel licenta, unde absolventii de liceu vor avea la dispozitie 1.346 de locuri bugetate si cu taxa la forma de invatamant cu frecventa, precum si 365 de locuri la forma de invatamant la distanta.

Alte 235 de locuri bugetate si cu taxa vor fi scoase la concurs la programele de master existente in extensiile Universitatii Babes-Bolyai.

„Extensiile universitare fac parte integranta din Universitatea noastra. Nu suntem o universitate locala, suntem un centru de cunoastere pentru intreaga tara, astfel ca trebuie sa fim prezenti acolo unde ne sunt studentii. Deschiderea extensiilor a fost bazata pe cerinta sistemului de invatamant si este in deplin acord cu strategia UBB de a oferi educatie si cercetare de excelenta la nivelul intregii tari. Toate extensiile sunt extrem de importante, la fel de importante precum structura centrala a UBB si ne dorim ca, pe viitor, sa intarim si sa dezvoltam aceste structuri”, a declarat rectorul Universitatii Babes-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop.

In prezent, Universitatea Babes-Bolyai are extensii ale facultatilor de Geografie, Stiinta si Ingineria Mediului, Psihologie si Stiintele Educatiei, Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Business, Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, respectiv Educatie Fizica si Sport, localitatile in care functioneaza extensiile acestora fiind: Bistrita, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Nasaud, Satu Mare, Sibiu, Sf. Gheorghe, Sighetu Marmatiei, Targu-Mures, Targu Secuiesc, Zalau.

In total, Universitatea Babes-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, un numar de 4.947 de locuri bugetate destinate absolventilor de liceu, peste 9.200 de locuri in regim cu taxa si 2.650 de locuri pentru invatamant la distanta si invatamant cu frecventa redusa pentru studii universitare de nivel licenta.

La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, peste 3.595 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxa si aproximativ 900 de locuri pentru invatamantul cu frecventa redusa.

Candidatii vor putea alege intre cele 237 de programe de licenta (invatamant cu frecventa si la distanta), respectiv cele 223 de programe de master (invatamant cu frecventa sau frecventa redusa).

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsa intre 12 si 31 iulie 2017. Calendarul admiterii cuprinde perioada de inscrieri, probele de concurs, afisarea rezultatelor, depunerea contestatiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor ramase disponibile si a fost stabilit la nivelul fiecarei facultati din cadrul UBB.

Pentru mai multe detalii puteti accesa link-urile:

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ si http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/

Pentru admiterea in anul universitar 2017-2018 facultatile din cadrul Universitatii Babes-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunostintelor si a capacitatilor cognitive ale elevilor. Facultatile vor lua in considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferita.

Tematica de concurs si bibliografia pentru probele scrise se gasesc afisate pe paginile oficiale ale fiecarei facultati.
Taxele de admitere si taxele de scolarizare pentru anul universitar 2017-2018 sunt stabilite la nivelul fiecarei facultati si pot fi consultate la adresele: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere/ http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/.

Citește și...
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Centrul pentru Dialog European si Diplomatie Culturala, organizeaza în perioada 18-20 august cea de-a patra editie a festivalului Transylvania History Days, eveniment ce va avea loc pe malul Somesului, la vest de podul Garibaldi.

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

Universitatea Babes-Bolyai isi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, portile pentru absolventii de liceu candidati la statutul de student. admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

ZARACATAN este un spectacol de echitatie unic in Romania, un show in care artisti de nivel international combina numere de dresaj, gimnastica artistica, acrobatii, sarituri peste obstacole si teatru.

Recomandări
Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale
Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale

Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei de la stat pentru plata facturilor la energie. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română.  

Jens Stoltenberg, interviu pentru Știrile PROTV: „Vom susține Ucraina până la capăt”. Mesajul său pentru români
Jens Stoltenberg, interviu pentru Știrile PROTV: „Vom susține Ucraina până la capăt”. Mesajul său pentru români

„Vom susține Ucraina până la capăt, nu vom da înapoi”, spune secretarul general al NATO înainte de reuniunea extraordinară a miniștrilor de externe din țările aliate care va avea loc săptămâna viitoare la București.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, vine în România
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, vine în România

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken vine în România în perioada 28-30 noiembrie, unde va participa la Reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO.