Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

Dată publicare: 30-06-2017 15:11
Dată actualizare: 03-07-2017 07:11


Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

Vintage Trouble, Viva Vox, Jojo Mayer & Nerve, Hidden Orchestra, Mammal Hands, Skalpel, Niogi and Pete Lockett sunt cateva dintre formatiile internationale care urca vineri, sambata si duminica pe cele trei scene amplasate in Parcul Central.

Accesul la concerte e liber, iar organizatorii au pus in vanzare bilete neobligatorii de minim 10 lei prin care participantii pot sustine Fondul Jazz in the Park, care va finanta proiecte culturale si educationale.

Programul de astazi, vineri 30 iunie, incepe in Parcul Central de la ora 17:00, iar pana la ora 23 vor canta trupe precum Tatran, Sebastian Spanache Trio, Coma Acoustic, Koszika & The HotShots, Disco Sigaretta, Mitch Alive & Robert Lee Fardoe, Roland Sax, Matei Cretiu si Sensor. Serile de vineri si de sambata se va incheia cu petreceri in /Form Space.

In plus, concerteaza la festival si americanii de la Vintage Trouble, pentru prima data in Romania, Jojo Mayer, unul dintre cei mai buni bateristi din lume, care vine cu trupa lui, Nerve, dar si trupele Skalpel, Hidden Orchestra live Set, JazzyBIT, Big Band Gaio, Niogi and Pete Lockett, Gauthier Toux Trio, sZempol Offchestra, Butterflies in my Stomach.

Sambata 36 de artisti vocali din celebrul cor a cappella Viva Vox reinterpreteaza la Jazz in the Park piese ale trupelor Nirvana, Rammstein si Coldplay intr-o maniera originala, cu beatbox si percutie vocala.

Activitati si experiente la Jazz in the Park

Zeci de activitati si experiente au loc pe parcursul festivalului. Carturesti vine cu o mini-biblioteca si cu lansari de carte si lecturi de poezie, copiii au zone de jocuri cu tobogane, balansoare si panze de paianjen, activitati de storytelling, creative play, emotional caroussel.

Adultii au si ei parte de jocuri: board game-uri si jocuri supradimensionate. La fel ca in fiecare an sunt puse la dispozitie spatii de relaxare cu hamace, fotolii puf si diverse aranjamente de sezut, iar amatorii de biciclete au o zona in care pot testa noile modele Pegas si biciclete electrice.

In plus, Centrul Cultural Clujean organizeaza la Jazz in the Park editia pilot a proiectului Jivipen, dedicat culturii si comunitatii roma. Sambata si duminica gasiti in Parcul Central un loc de intalnire si conversatie intre comunitatile roma si non-roma ale orasului, cu teatru, muzica, dans, carte si mestesuguri.

Bilete neobligatorii si Fondul Jazz in the Park

Intrarea este libera la concertele din parc, iar cei care doresc pot cumpara cel putin un bilet neobligatoriu de minim 10 lei pentru sustinerea Fondului Jazz in the Park.

Anul acesta Fondul Jazz in the Park are doua obiective generale: sustinerea a doua proiecte pentru comunitatea din Pata Rat, prin finantarea unor initiative educationale, sociale si culturale si finantarea celor mai creative si practice initiative utile orasului, la fel ca anul trecut. Bilete neobligatorii sunt disponibile la fata locului si online pe biletmaster.ro.

Jazz in the Park este un eveniment realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, finantat prin Administratia Fondului Cultural National si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, recomandat ca o experienta Staropramen de partenerul de traditie al festivalului, powered by BCR, sustinut de Mega Image si realizat printr-un parteneriat cu Daisler Print House din Cluj.

Jazz in the Park recomanda cu incredere Almdudler pentru cea mai sanatoasa bautura racoritoare. Proiectul este, de asemenea, sustinut de Alexandrion Group, E.ON Business Services, Bosch, Farmec, Betfair si Autoworld, partenerul de mobilitate care se ocupa de transferul a peste 200 de muzicieni care vor fi la Cluj in saptamana festivalului.

Informatii complete despre festival, program, parteneri, bilete si artisti gasiti pe www.jazzinthepark.ro.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO