In templul diavolilor: Old Trafford reprezinta istoria lui United si o mina de aur pentru club
Industria Manchester United ascunde sub zidurile de pe „Old Trafford“ doi romani, Alex Groza si Valetin Toma. S-au nascut in Arad, dar au lasat tara acum patru ani si au venit sa studieze filosofia la Manchester.
Lucreaza pentru „diavoli“ si fac asta si cu placerea celor aproape 500 de lire pe care le primesc lunar pentru ca sunt chelneri la lojele invitatilor. Vali mai e si translator, cand o echipa romaneasca vine sa joace pe „Templul Old Trafford“. El ne e ghid si in celebrul muzeu de pe impunatorul stadion. Te costa 9 lire, cat o masa sanatoasa intr-un pub, dar cu siguranta iti astampara „setea de fotbal“ si de United.
Locul unde legendele nu mor
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cand in fata ta apare falnic „Old Trafford“, trebuie sa fii de piatra sau sa nu ai habar de fotbal ca sa nu simti ceva aparte. Emotia e si mai mare cand in fata ta apar trei statui: Best, Low si Charlton. „Sfanta Treime“ a lui United, cum spun englezii, trei giganti ai lui United si ai fotbalului, vegheati de statuia legendarului antrenor Sir Matt Busby.
Se deschid usile deasupra carora scrie „Muzeul lui United“ si nu e deloc o exagerare. Din prima sala iti dai seama ca esti pe un teritoriu al unei echipe gigant. O camera neincapatoare pentru toate trofeele lui United.
Urmatoarea incapere ii este dedicata lui „Sir Alex“. Fotografii sau chiar citate ale antrenorului si trofeele obtinute de acesta se gasesc peste tot. Dupa locul dedicat „adevaratului Sir“, iti trece prin fata toata istoria unui club care a facut cu adevarat istorie. Fotografii, tricouri, nume celebre, de la inaugurarea echipei si pana astazi, iar deasupra lor ecrane care prezinta meciuri, structurate pe decenii.
Un loc special, cu urari pentru Matt Busby, intr-un „mini-altar“ construit in cinstea acestuia incheie periclul prin istoria unuia dintre cele mai mari cluburi din istorie. Zilnic, 2.600 de oameni vad aceste locuri si vad cum stie sa-si pretuiasca gloriile un club adevarat.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, cfr cluj, liga campionilor, fotbal, sport, manchester, ardeal,
Dată publicare:
05-12-2012 11:52