Grav accident de munca intr-o localitate din Bistrita-Nasaud. Doi muncitori s-au prabusit 10 metri in gol

Ultima actualizare: 11-04-2014 07:02

In timp ce lucrau la reabilitarea unui pod, 2 muncitori, de 36, respectiv 54 de ani, s-au pravalit in gol, odata cu o bucata mare din trotuarul de sub picioarele lor. Unul dintre ei, in stare foarte grava, a fost dus la Targu Mures cu un elicopter SMURD.

Muncitorii sunt angajati la o firma din Cluj si lucrau la reabilitarea unui pod din Ilva Mica. In aceasta dimineata, putin dupa ora 10, se apucasera sa taie una dintre balustrade, cand trotuarul s-a surpat brusc, iar cei doi barbati au cazut zece metri in albia raului de dedesubt. In cadere, au fost loviti si de cateva bucati de beton, desprinse din pod.

O ancheta incearca sa lamureasca cine este vinovat de accident.

"In urma cercetarilor, am aflat ca muncitorii lucrau cu forme legale si aveau echipamente de protectie, dar acum se fac cercetari sa vedem cine este de vina: fostul constructor al podului sau firma care il reabiliteaza acum", explica Otilia Berbecar, de la ITM Bistrita-Nasaud.

In starea cea mai grava este muncitorul de 54 de ani: el a fost transportat cu elicopterul la Targu Mures. Colegul sau a ajuns la Spitalul Judetean din Bistrita.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO