Doi preoti ortodocsi cu suflete mari merita tot respectul nostru
Cel de Sus le-a umplut inimile cu bunatate si i-a invatat sa fie atenti la semenii lor care au nevoie de ajutor. In Maramures un parinte a adunat de pe strazi copii care altfel n-ar fi avut niciun viitor.
Si in Alba-Iulia, un alt slujitor al Domnului face minuni pentru cei din jur. A devenit tata pentru 16 copii: 3 ai lui, ceilalti luati de suflet. De 14 ani, in casa parintelui Ardelean din Desesti, Maramures, niciodata nu au fost mai putin de 10 guri de hranit. Preotul i-a luat pe copii in grija din centrele de plasament si de pe strazi, iar cei mici ii iubesc atat de mult, pe el si pe preoteasa, incat ii striga: tati popa si mami Lumi.
Pana sa ajunga aici, Gabriela si Alexandra locuiau intr-o masina. Traiau din cersit, dupa ce mama lor fusese arestata. Paul avea doar 3 ani cand a fost salvat alaturi de alti 3 frati mai mari. Acum, doi dintre ei lucreaza in Italia, altul in Baia Mare, dar tin legatura cu preotul care i-a crescut.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
In fiecare zi, masa parintelui este neincapatoare si ca in orice familie unita, cei mari ii ajuta pe cei mici.
"Menirea mea in lume este sa ii ajut pe copilasi!", spune si parintele Stanila din Vingard, judetul Alba. Impreuna cu sotia, creste 13 suflete pe langa cei 3 copii ai lor. Casa familiei a fost ridicata acum 15 ani, cu sprijinul Arhiepiscopiei si al serviciul de ajutor maltez. Iar ca sa aiba grija de atatia copilasi, parintele primeste uneori si donatii. Numai naveta zilnica facuta de opt scolari cate 25 de km pana-n Alba Iulia, il costa peste 1.500 de lei.
Dana a ajuns aici cand avea 5 ani. Acum este eleva la o scoala postliceala sanitara si spune ca vrea la randul ei sa ii ajute pe cei in suferinta. Iarna, in vacanta toti acesti copii merg "la bunici", adica la parintii preotesei. Colinda si se roaga pentru toti orfanii: sa-si gaseasca un liman binecuvantat, ca al lor.