Cine vrea de Craciun carnati afumati, caltabosi, ori slanina, trebuie sa se grabeasca sa taie porcul
Cine nu si-a cumparat inca porc pentru Sarbatorile de iarna, e invitat de crescatori pe internet. In lumea virtuala, godacii se vand repede si bine. Iar in aceasta perioada, preturile inca se mai negociaza pana este toata lumea multumita.
Mai nou, crescatorii de porci apeleaza la internet pentru a-si vinde marfa. Nea Alexandru din Satu-Mare a primit cadou o tableta de la baiatul sau, plecat la munca in Anglia.
Dupa ce a invatat sa umble cu ea, a postat imagini cu cei trei grasuni pe care vrea sa-i vanda. Iar clientii au inceput sa-l sune imediat. Vedeta este porcul cel mai gras, Sonica.
Si in judetul Brasov, la ferma familiei Stroe, clientii suna non-stop, de cand au citit anuntul pe internet. Crescatorii au 15 godaci de vanzare.
Daca facem un calcul, rezultatul este in favoarea porcului "in viu". Dintr-un animal de 120 de kilograme - care se vinde cu aproximativ 1.000 de lei - raman aproape 40 de kilograme de carne macra, la 9 lei pe kilogram. Luata din galantar, aceeasi cantitate costa dublu. In plus, din porcul cumparat intreg raman multe parti pentru caltabos, carnati sau piftie. Ce-i drept, asta inseamna si multa munca pentru pregatirea lor, dar ce-ar fi Craciunul fara ele?