Bosch face angajari. Peste 700 de persoane vor fi recrutate in acest an


Ultimul update: Duminica 25 Mai 2014 00:07
Data publicarii: Joi 22 Mai 2014 10:57
Categorie: Ardeal
Cluj, Bosch

Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, avea la inceputul anului aproximativ 1.700 de angajati in cele patru locatii din Romania. Pana la sfarsitul anului, numarul angajatilor din Romania va depasi 2.400 de persoane.

Bosch a atins anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 212 milioane de euro. In raport cu anul 2012, in 2013 volumul vanzarilor a crescut cu 18%. „2013 a fost un an foarte important pentru Bosch in Romania, caracterizat prin dezvoltarea solida a tuturor activitatilor grupului. In plus, ne-am intarit semnificativ prezenta pe piata romaneasca, iar in anii urmatori dorim, de asemenea, sa continuam extinderea si consolidarea activitatii noastre”, afirma Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch in Romania.


Recent, grupul Bosch a deschis cea de-a doua unitate de productie dedicata tehnologiei auto in Romania: in noua fabrica din Cluj, Bosch produce componente electronice si dispozitive de control pentru industria auto. In plus, pe viitor, "inima electronica" a sistemului de propulsie al bicicletei eBike va fi fabricata la Cluj. Inca din noiembrie 2013, la Jucu a fost inaugurat Centrul de cercetare si dezvoltare Bosch din Romania. Accentul este pus pe dezvoltarea componentelor electronice si a solutiilor software pentru produsele fabricate aici. In plus, centrul ofera servicii de inginerie si pentru alte unitati Bosch, dar si pentru clientii locali.


De asemenea, Bosch a extins si unitatea de productie din Blaj: incepand cu 2013, fabrica a produs senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit, folositi in industria auto. In 2013, pentru extinderea fabricii si pentru noi echipamente de asamblare s-a investit o suma de aproximativ 50 de milioane de euro. Pana la sfarsitul anului 2014 vor lucra aici aproximativ 1.000 de angajati, cu aproape 200 mai multi decat la inceputul anului.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO