Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca a primit pentru a doua oara titlul de "Scoala Europeana"


Ultimul update: Duminica 25 Mai 2014 00:07
Data publicarii: Joi 22 Mai 2014 10:48
Categorie: Ardeal
A zecea promotie de elevi ai Scolii de Agenti de Politie Septimiu Muresan a depus juramantul

Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca a primit marti, 20 de mai, pentru a doua oara titlul de „Scoala Europeana”, in cadrul unei ceremonii ce s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Parlamentului European.

In cadrul celei de-a XI-a editii a competitiei pentru obtinerea certificatului Scoala Europeana, care s-a desfasurat in acest an sub inaltul patronaj al Parlamentului European, Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca si-a depus candidatura pentru reconfirmarea titlului obtinut in anul 2011.

Pe langa certificarea calitatii educatiei politienesti, distinctia recunoaste contributia scolilor romanesti la dezvoltarea invatamantului in Uniunea Europeana, conferind totodata recunoastere si prestigiu in cadrul comunitatii.

In cadrul competitiei Scoala Europeana 2014 au fost premiate 65 de unitati de invatamant cu o diploma si o placheta, precum si cu un premiu de 5.000 lei, suma ce va fi utilizata pentru dotarea scolilor cu materiale necesare bunei desfasurari a activitatii.

Odata obtinut, certificatul Scoala Europeana, este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa candideze din nou pentru a-si reconfirma titlul. In acest sens, trebuie sa dezvolte in continuare noi proiecte de parteneriat cu alte scoli din U.E., iar managementul scolii trebuie sa fie unul coerent si performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educatiei.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO