Boala Lyme, provocata de capuse, a ucis ieri un om, la Sibiu

Ultima actualizare: 22-10-2012 21:50

Un barbat de 57 de ani, fost jurnalist si om de afaceri, a fost muscat de aceasta insecta periculoasa acum patru ani.

Diagnosticat tarziu, dupa ce medicii de la noi, dar si cei din strainatate au sovait si au pierdut timp pretios, a fost tratat in cele din urma la Viena. Insa, era deja prea tirziu.

Rudolf Kamla, un munte de om, tatal a trei copii, a fost rapus de aceasta boala perfida care i-a macinat sanatatea pana l-a dus la paralizie si orbire, fara ca medicii sa-i dea de capat. A fost diagnosticat gresit la inceput, si abia la un an dupa ce a fost muscat de o capusa, specialistii din Germania si Marea Britanie i-au descoperit boala.

Din toamna anului trecut, a urmat un tratament puternic la o clinica din Viena, dar in cele din urma maladia l-a doborat.

La Sibiu, de la inceputul anului, peste 300 de oameni au ajuns la spital muscati de capuse. Altor zeci de persoane li s-a spus deja ca au boala Lyme. Ingrijorator este faptul ca simptomele bolii sint inselatoare. „Apare mai intai un eritem, o roseata, respiratie greoaie, dureri de cap, senzatie de oboseala, se instaleaza aceste simptome la o saptamana de la muscatura”, explica Simona Berariu, medic DSP Sibiu.

Ca sa elimine orice suspiciune, pacientii sunt sfatuiti sa ajunga la o clinica performanta de boli infectioase si sa ceara teste speciale pentru depistarea bolii Lyme. Preventiv, e bine sa evite zonele cu iarba inalta, in special vara. Animalele de companie, cum sunt cainii sau pisicile, trebuie tratate periodic cu substante veterinare speciale, anti-capuse. Periculoasele insecte se agata de orice vietuitoare, animale, pasari sau oameni si se hranesc cu sangele lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO