Bitdefender si Facultatea de Matematica si Informatica a UBB inaugureaza un laborator de informatica de ultima generatie
Bitdefender, cel mai mare producator roman de software, a investit in amenajarea si dotarea unui laborator de informatica destinat studentilor Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
Laboratorul amplasat in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor este dotat cu 12 calculatoare DELL/Intel Skylake de ultima generatie, proiector interactiv si mobilier modern si asigura studentilor hardware performant si conditii de lucru moderne.
In plus, Bitdefender va fonda doua cercuri studentesti in cadrul universitatii, incepand cu anul universitar 2016-2017: unul de programare in limbajul C, unde vor participa 40 de studenti, si, ulterior, unul de pen-testing, securitate si atacuri informatice, de 25 studenti. Studentii care se inscriu la aceste cercuri vor beneficia de oportunitati de angajare in cadrul companiei si de premii in produse in valoare de 10.000 de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Peste 200 de studenti clujeni au parcurs programele de pregatire ale Bitdefender in ultimii ani, unii avand astazi roluri de importanta strategica in cadrul companiei. 13 doctoranzi si 15 masteranzi lucreaza in Bitdefender si, simultan, sunt implicati in pregatirea studentilor, unde predau cursuri si laboratoare in facultatile clujene.
“Evenimentul de astazi este, in fapt, parte a unei colaborari fructoase, realizata de facultate cu compania Bitdefender si se constituie intr-un exemplu fericit, alaturi de altele pe care le-am avut in ultimii ani, de implicare in comunitatea academica a mediului de afaceri si a beneficiarilor muncii noastre. Realizarea unui curs de Securitate Software, sprijinirea realizarii unui cerc de programare in C si sustinerea manifestarilor stiintifice studentesti si academice sunt alte repere in colaborarea noastra”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Petrusel, decanul Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.
“Parteneriatele public-private intre universitati si companii ajuta studentii sa devina mult mai competitivi si sa se integreze rapid in piata muncii. Universitatea Babes-Bolyai reprezinta pentru Bitdefender un partener strategic, iar laboratorul Bitdefender duce colaborarea indelungata la un alt nivel. Cluj-Napoca este unul dintre orasele de importanta fundamentala pentru Bitdefender si contribuie decisiv la produsele si tehnologiile romanesti folosite de 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele”, a declarat Sándor LUKÁCS, Lead Technical Project Manager, Proactivity & Kernel Research, Bitdefender.
O suta dintre cei peste 1.000 de angajati ai Bitdefender lucreaza in sediul din Cluj-Napoca. Angajatii Bitdefender din Cluj-Napoca se ocupa exclusiv de cercetare si dezvoltare, fiind responsabili de tehnologii-cheie pentru companie, vandute mai departe de catre partenerii-integratori ai Bitdefender, si folosite de sute de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.