Studentii invata valoarea banului. Afla in ce domenii lucreaza
Tinerii clujeni sunt nevoiți să muncească. Criza i-a determinat pe mulți dintre ei să-și găsească un job pentru a nu renunța la studii.
Studenția nu mai înseamnă de mult doar cărți și biblioteci. Criza îi determină pe tot mai mulți tineri să muncească pentru a reuși să-și plătească studiile. Din zece studenți din universitățile clujene, cel puțin trei lucrează în diferite domenii. De exemplu, Paula Rotar este studentă în anul doi la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, iar pentru bani de buzunar muncește ca animatoare într-un club din oraș. „Încerc să-mi fac programul de muncă după cel de la facultate, niciodată invers. Sunt studentă la actorie, iar facultatea mă ajută la job și jobul la facultate”, spune Paula.
Contabilitatea cocktailurilor
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dacă în cazul Paulei există o legătură între domeniul studiat și locul de muncă, Ionuț Negrea activează într-un domeniu diferit. Deși este student și se pregătește să devină economist, Ionuț lucrează de trei ani, adică de când a terminat liceul, dar nu și-a neglijat nicio clipă studiile. „A fost mai greu la început, dar acum mă ajută programul. Lucrez doar în week-end, așa că pot să mă ocup și de facultate”, povestește tânărul. Pentru nopțile lungi, din timpul sesiunii, viitorul economist le propune petrecăreților cocktailuri exotice, care să le îndulcească viața.
Liceenii rock`n`roll
Alături de Paula, viitoarea actriță dansează și elevi de liceu. Diana Sălcudean este abia în clasa a XII-a și desi bacalaureatul se apropie cu pași repezi, în weekend muncește pe brânci pentru 200 de lei pe seară. „Înainte nu aveam un salariu al meu, iar acum, cu acest salariu, mă întrețin singură”, spune Diana. Chiar dacă suntem la jumătatea sesiunii, studenții muncitori spun că nu neglijează examenele și nici nu se pune problema de restanțe.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, elevi, studenti, locuri de munca, ardeal,
Dată publicare:
03-02-2012 20:20