Angajatii unui lant de farmacii sunt banuiti de spalare de bani si evaziune fiscala

Ultima actualizare: 07-04-2013 06:57
farmacie

Acuzatii grave de spalare de bani si evaziune fiscala planeaza asupra unei societati comerciale, condusa de un om de afaceri din Brasov, patronul unui lant de farmacii. Dealtfel, el este prezent in Top 300 al celor mai bogati romani.

17 angajati ai omului de afaceri sunt banuiti de oamenii legii ca ar fi prejudiciat statul roman cu o suma uriasa. Iar in acest dosar se pare ca sunt implicate si maicutele de la o manastire din Oradea. Deocamdata, s-au facut 23 de perchezitii la mai multe farmacii din tara.

Oamenii legii banuiesc ca, in ultimele luni, in conturile bancare ale manastirii Sfanta Cruce din Oradea s-ar fi virat aproximativ un milion de lei, cu titlul de "sponsorizari", iar de la manastire, banii ar fi plecat mai departe, in conturile unor angajati ai unitatilor farmaceutice, mai putin un comision, de aproximativ 200.000 de lei.

In acte, figura faptul ca manastirea cumpara diferite materiale de constructii de la angajatii farmaciilor, patroni ai unor firme de profil fictive. Omul de afaceri din Brasov, implicat in scandal, neaga acuzatiile de spalare de bani. Sustine ca, de-a lungul anilor, societatea pe care o conduce a sponsorizat mai multe lacasuri de cult si ca are documente legale pentru aceste acte de binefacere.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO