Sute de locuri de munca pentru absolventii de liceu si facultate

Dată publicare: 27-09-2013 14:27
Dată actualizare: 30-09-2013 06:50


Sute de locuri de munca, majoritatea pentru absolventii de liceu si facultate, au fost puse astazi la bataie in toata tara. In multe locuri insa, au venit la interviuri cei trecuti de 50 de ani si nu au prea gasit oferte
 

Astfel de targuri, organizate de agentiile de ocupare a fortei de munca, au loc o data la cateva luni. La Baia Mare angajatorii au scos aproape 500 de joburi pentru absolventii de liceu si facultate. Insa cererile au venit din partea celor aflati in pragul pensionarii. Pentru ei, oferte n-au prea fost. "Ma apropii de 35 de ani munciti si trebuie sa-mi gasdesc ceva ca mai am doi ani pana la pensie. Nu stiu daca imi gasesc ca uite ei cauta doar oameni tineri," a spus Ioan Chirai. Angajatorii spera totusi ca si tinerii vor ajunge la interviuri.

La Targu Mures, angajatorii au avut nemutumiri sa constate ca tinerii care isi doresc un loc de munca nu au deloc experienta. Vlad este masterand la Facultatea de inginerie din Cluj si pana acum nu a muncit nicaieri. La Iasi, in schimb, tinerii absolventi de facultate au ramas deceptionati de numarul foarte mic de oferte pentru ei. Asta pentru ca, din 839 de locuri de munca, doar 117 au fost pentru cei cu studii superioare. Si la Targoviste aproximativ doua sute de persoane au venit la bursa locurilor de munca. Unii erau atat de pesimisti incat credeau ca nici macar la salubritate nu vor reusi sa se angajeze fara spaga.

Astfel de targuri au loc in toata tara, in marile orase, in fiecare trimestru.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO