120 de mii de spectatori au umplut anul acesta salile de cinema si pietele din Cluj la TIFF

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59

La festivalul de film care sa incheiat in weekend au venit turisti chiar si din Statele Unite, Australia si Japonia. Printre ei au fost insa si voluntari romani, plecati in strainatate, dar care revin cu drag in tara cu ocazia festivalului.

 

Pentru cei mai tineri, cele zece zile la TIFF sunt de ajutor. Au invatat lucruri inedite si, spun ei, au sanse mai mari sa isi gaseasca de munca dupa acest eveniment.

Rares e din Cluj, dar de 6 ani sta in Germania, unde lucreaza ca avocat. Revine acasa in fiecare an cu placere ca sa faca parte din staful TIFF.

"E pasiunea mea, fac asta cu mult, mult drag! Eu ma ocup de protocol, de evenimentele speciale, oaspeti speciali si invitati. Se spune ca e bine ca fiecare zi sa o traiesti ca si cum ar fi ultima, eu traiesc fiecare festival ca si cum ar fi ultimul, pentru ca nu stii ce se poate intampla."

Aceste tinere fac parte din echipa unui festival de film documentar din Republica Moldova si au venit la Cluj cu un scop precis: sa invete cat mai multe lucruri despre succesul festivalului romanesc.

"Am venit aici sa vad cum se lucreaza din interior care este ritmul de munca si poate sa mai furam ceva de aici. Sunt foarte impresionata si imi place foarte mult este foarte mare fata de festivalul nostru si pentru noi TIFF-ul este un model pe care vrem sa il urmam."

In loc sa mearga in concediu sa se relaxeze la plaja, acesti tineri au venit la TIFF ca voluntari. Sunt din Germania, Anglia sau Lituania si cu totii iubesc filmul si festivalurile de acest gen.

"Ne-am luat concediu si am venit aici, noi lucram in Piata Unirii. aranjam scaunele in fiecare seara si facem ca proiectiile sa aiba loc."

An de an, numarul celor care isi doresc sa faca voluntariat in cadrul Festivalului International de Film Transilvania creste. Anul acesta peste 1.200 de tineri au depus cerere si doar 350 au avut aceasta sansa.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO