„Blestemul ariciului”, proiectie eveniment la Astra Film Cinema Sibiu

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59
„Blestemul ariciului”, proiectie eveniment la Astra Film Cinema Sibiu

Filmul „Blestemul ariciului”, unul dintre cele mai valoroase documentare romanesti, exploreaza realitatea de zi cu zi a unei familii sarace de romi si patrunde in viata si mentalitatea acestor oameni dincolo de imaginea superficiala proiectata de presa.
 

Filmul surprinde realitatea cruda, peregrinarea romilor pe timp de iarna, dintr-un sat in altul, in lupta pentru supravietuire.

Regizorul Dumitru Budrala se opune numeroaselor prejudecati si clisee existente despre comunitatea de romi si propune o abordare subtila si fragila a romilor care au o filosofie diferita de viata, reguli si credinte proprii dupa care se ghideaza.

Blestemul ariciului a avut un circuit festivalier impresionant, fiind selectionat in festivaluri de prestigiu din Europa, America de Nord si de Sud, Asia si Africa.

Proiectia de joi, 9 iunie, ora 19:00 de la Astra Film Cinema (Piata Mica, nr. 11) va fi urmata de o sesiune de Q&A. Pretul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun in vanzare cu 30 de minute inaintea inceperii proiectiei.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO