Un aradean care pentru autoritati nu exista a fost prins la granita. Afla explicatiile

22-05-2013 15:03


control pasaport

 La 18 ani, un aradean nu are inca identitate, pentru ca nu a fost declarat la nastere de catre parinti. Tanarul a fost prins in vama Nadlac, cand incerca sa iasa ilegal din tara cu o carte de identitate falsificata.

 Aradeanul s-a prezentat astazi la iesirea din tara ca pasager intr-o masina, iar in momentul in care i-a fost verificata cartea de identitate, politistii de frontiera si-au dat seama ca e falsa.

Cum era de asteptat, tanarul a spus ca a facut rost de document de la o persoana pe care nu o cunoaste, dar careia i-a platit 150 de euro.

Aradeanul intentiona sa plece in strainatate pentru a-si cauta un trai mai bun, insa pentru asta va trebui sa obtina o sentinta judecatoreasca prin care sa fie recunoscuta nasterea sa, pentru ca mai apoi sa obtina si o carte de identitate.

Pana atunci, tanarul va fi cercetat penal pentru fals privind identitatea, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. Realizarea dosarului penal este o alta provocare pentru autoritati, avand in vedere ca aradeanul… nu exista.

Politistii spun ca astfel de persoane pot comite infractiuni grave in strainanate, dar chiar si in tara noastra, ele fiind greu depistabile, avand in vedere ca nu figureaza in evidente.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO