Teapa de 3,5 milioane euro data statului de un patron aradean. Afla cum a procedat

09-01-2013 14:27


Acte

 Un patron aradean este cercetat de DNA pentru o frauda de aproximativ 3,5 milioane de euro, dupa ce a cerut de la stat rambursarea TVA pentru operatiuni comerciale fictive.

 Firma verificata de catre comisarii Garzii Financiare Arad are ca domeniu de activitate comertul cu produse electronice si programe pentru calculatoare. Din facturile false descoperite de catre comisari reiese ca firma a achizitionat componente IT si alte electronice de la o societate din Harghita, pentru ca mai apoi sa le vanda unor parteneri din tari ale Uniunii Europene.

In realitate, aceste tranzactii nu au avut loc niciodata. Patronul urmarea doar ca pe baza acestor facturi sa obtina de la stat rambursarea TVA. Si a reusit sa primeasca un milion de euro inainte sa fie prins, in timp ce pentru alte peste doua milioane de euro era in proceduri fiscale.

De fapt, firma facea parte dintr-un circuit amplu creat in scopul fraudarii bugetului de stat, prin intocmirea minutioasa de documente justificative fictive privind operatiuni comerciale inregistrate si declarate pe intreg lantul de frauda”, au declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, surse din randul anchetatorilor.

Mergand pe firul pretinselor tranzactii, comisarii nu au gasit documente privind transportul marfilor catre tari din UE si nici documente bancare din care sa rezulte platile.

Pe numele patronului aradean, comisarii Garzii Financiare au intocmit si inaintat procurorilor DNA o sesizare penala, barbatul fiind acuzat de evaziune fiscala.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO