Singura strada pietonala din Arad, animata doar de masini. Evenimentele artistice promise lipsesc

07-11-2012 11:53


strada pietonala arad

In urma cu un an, cand era inaugurata prima strada pietonala din Arad, municipalitatea promitea ca aceasta va fi animata tot anul cu evenimente cultural-artistice.

 

Pana acum, doar soferii au reusit sa animeze strada, parcand in voie in timp ce pietonii le ocolesc masinile.
 
Reabilitarea strazii Metianu, cunoscuta candva drept cea mai comerciala din oras, a costat 2,5 milioane de lei. In purul stil romanesc, a fost inaugurata in plin santier, de Ziua Nationala. Jumatate de strada era inca in curs de pavare la momentul in care se taia panglica, iar artistii cantau colinde alaturi de muncitori.

Evenimentele din perioada Craciunului trecut au fost si singurele organizate pe aceasta strada. Lipsesc expozitiile in aer liber, muzicantii si chiar terasele. Cu exceptia pavajului din granit, a catorva bancute si cosuri de gunoi moderne, strada nu s-a schimbat.

Chiar si comerciantii spun ca nu le merge cu nimic mai bine de cand cu modernizarile. „Tot atatia oameni intra in magazin. Nu am castigat maI mult, ba unii au inchis in ultimele luni. E pacat ca nu se pune in valoare aceasta investitie”, spune patroana unui magazin alimentar.

Cei care ajung pe Metianu pot constata ca aceasta strada nu e chiar pietonala.  Asta pentru ca poate fi traversata de masini la intersectia cu Baritiu, iar traficul e destul de intens. Soferii profita de acest punct de acces pentru a-si gasi un loc pe parcare pe zona pietonala. Se mai parcheaza ilegal la intersectiile cu strazile Romanului si Szantay.

Aplicam des amenzi pentru aceste parcari de pe zona pietonala. Conform regulamentului, nu se poate stationa pe Metianu si cu cinci metri inainte de intersectiile cu aceasta strada”, afirma sefa Politiei Locale, Viorica Graur.

Amenzile pentru soferi sunt cuprinse intre o mie si doua mii de lei, dar cu toate acestea nu este zi in care sa nu se gaseasca masini parcate. Cu alte cuvinte, ori soferii prefera sa riste, fie politistii locali nu viziteaza atat de des strada, pe cat sustin.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO