Sentinta definitiva si irevocabila in cazul terenurilor din Nadas. Afla ce au decis judecatorii


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 13:49
Categorie: Arad
sentinta judecator, ciocanel

 Cu doar cateva minute in urma, judecatorii Tribunalului Arad au pronuntat sentinta definitiva si irevocabila in cazul terenurilor din extravilanul satului Nadas, care au fost pierdute de localnici in favoarea unei singure familii.

 La Tribunal au fost prezenti circa zece localnici care asteptau cu sufletul la gura sa le fie admisa cererea de rejudecare a procesului prin care familia Colteu a castigat mii de hectare de paduri, pasuni si terenuri arabile.

Judecatorul a anuntat, insa, ca se respinge recursul facut de localnici si autoritati dupa ce cererea lor de rejudecare a mai fost respinsa in primavara acestui an. Cu alte cuvinte, localnicii au pierdut definitiv terenurile.

Stelian Lupu, avocatul localnicilor: “Asteptam motivarea acestei sentinte si vom analiza ce posiblitati mai sunt in acest caz. In Romania, exista doar cai de atac extraordinare, dar depind de motivarea sentintei”.

“Este o dezamagire imensa pentru ca speram sa ni se faca dreptate. In acest moment nu mai detinem o palma de pamant, practic nu mai avem pe ce calca in Nadas, tot satul este al unei familii”, a spus un localnic dupa aflarea sentintei.

Localnicii nu exclud posibilitatea sa ajunga cu acest caz la CEDO.

Sursa: Pro TV

In speranta ca justitia le va da satul inapoi, localnicii din Nadas au venit azi la Tribunalul Arad
Un sat intreg din Arad castigat in instanta de mostenitorii unui nobil maghiar. Locuitorii, evacuati
VIDEO PROTVPLUS.RO