Presupusul ucigas al lui Abel Apostol isi spune varianta:Nu l-am ucis, avea datorii si era amenintat


Ultimul update: Joi 25 Iulie 2013 00:00
Data publicarii: Luni 22 Iulie 2013 10:23
Categorie: Arad
adrian buleu

Adrian Buleu, barbatul arestat pentru ca l-ar fi ucis pe omul de afaceri aradean Abel Apostol, a facut astazi declaratii in fata instantei care-l judeca pentru omor si distrugere.

UPDATE ora 16:15 Povestea rostita de Buleu seamana cu un scenariu de film. El a declarat in fata instantei ca a fost urmarit in seara in care a disparut partenerul de afaceri al sotiei sale, urmaritorul fiind un barbat pe nume Nicolai, cu accent de moldovean, care ar fi fost implicat, alaturi de Abel Apostol, in falsificarea de carti de identitate, in special pentru femei din Republica Moldova.

Potrivit suspectului, Apostol i-a marturisit ca vrea sa paraseasca definitiv Romania, sa plece in SUA, pentru ca a fost prins de catre politisti ca se ocupa de intermedierea cartilor de identitate false.

Adrian Buleu sustine ca tot Abel Apostol a ajutat-o si pe amanta sa sa obtina o carte de identitate falsa, pentru ca era minora si avea nevoie de un document din care sa reiasa ca are 18 ani impliniti, astfel incat sa poata lucra in Bruxelles, unde Buleu avea domiciliul.

Dupa ce i-ar fi facilitat obtinerea documentului fals, cu identitatea Gabriela Szabo, Abel Apostol ar fi devenit stresat de anchetarea sa.

Adrian Buleu, suspect crima: „In perioada respectiva, victima era agitata, stresata. Mi-a spus ca exista o ancheta in privinta sa, referitor la carti de identitate false si ca intentioneaza sa plece in America”.

Buleu sustine ca urmaritorul sau din seara disparitiei lui Apostol i-a cerut 10.000 de euro, bani pe care i-ar fi datorat Apostol.

Nicolai s-ar fi adresat astfel lui Buleu: “Ce face asociatul ala al tau, ca se plange ca nu are bani pentru ca tu ii iei pe toti din incasari? Te crezi smecher?”.

Adrian Buleu, suspect crima: “I-am raspuns ca eu nu am niciun amestec in afaceri, el a spus ca Abel ii datoreaza 10.000 euro si ca il luam de prost (…) Mi-a cerut sa imi vand o masina si sa-i dau banii. Mi-a spus: <<Ma duc sa-l iau pe Abel sa vada el cum se plateste>>”.

In aceeasi seara, suspectul sustine ca a mai fost urmarit o data de un trimis al lui Nicolai, care l-a amenintat ca ii face „o gaura in cap” daca nu merge peste o ora in Padurea Vladimirescu si sa duca si benzina in flacoane. „<<Iti zbor creierii>>, mi-a spus”, sustine Buleu.

El ar fi mers la padure conform cerintei si pe drum ar fi fost urmarit de cei doi, care l-ar fi semnalizat cu farurile si apoi ar fi trecut cu masina in fata sa pentru a-l conduce.

Adrian Buleu, suspect crima: „Cand am ajuns pe malul Muresului, in padure, mi-au cerut sa dau foc masinii ca altfel imi fac gaura in cap. Erau Nicolai si al doilea barbat. Ei au plecat si am dat foc masinii”.

Suspectul sustine ca, desi a ramas singur, nu a renuntat la incendierea masinii de teama.

Referitor la pistolul pe care i l-ar fi dat amantei sale in acea noapte, dupa care l-ar fi recuperat de la ea, Buleu spune ca era fals, respectiv o bricheta-pistol, el fiind un „colectionar” de astfel de obiecte.

De asemenea, suspectul a afirmat ca le-a cerut angajatilor sa spele in restaurant in mod repetat pentru ca erau urme de zgura rosie pe gresie, de la terenurile de tenis, iar in baie erau „excremente pe faianta”.

Referitor la faptul ca in seara disparitiei lui Abel el s-a schimbat de mai multe ori de haine, Buleu a spus ca e „un om activ” si ca are haine de schimb in toate masinile pe care le foloseste.

Privitor la pormoneul disparutului, care se afla la Buleu, acesta din urma a spus ca l-a primit de la un client al bazei sportive, care sustinea ca l-a gasit la vestiare, iar ulterior a uitat sa-l predea lui Apostol.

Buleu a acuzat ca in timpul cercetarilor a avut parte de „foarte multa aversiune din partea organelor de ancheta”.

Adrian Buleu, suspect crima: „Am fost batut si eu si sotia, si martori batuti, fortati sa declare (…) Din cauza tratamentului la care am fost supus, am decis sa nu mai vorbesc”.

Suspectul a fost audiat sase ore, timp in care judecatorul, procurorul si avocatii familiei disparutului au sesizat mai multe contradictii in declaratiile sale fata de cele date politistilor in momentul anuntarii disparitiei lui Aposol.

Printre contradictii s-a remarcat si aceea ca initial declarase ca masina i-a luat foc in padure din cauza unor probleme la instalatia electrica. Fata de declaratiile schimbate, Buleu a spus ca nu a avut incredere in anchetatori inca de la inceput.

Dupa audierea suspectului, instanta a decis ca urmatorul termen la care vor fi audiati martori, respectiv familia disparutului, sa fie 25 iulie, ora 09,00.
_____________________________________-

 Buleu sustine ca nu l-a omorat pe partenerul de afaceri al sotiei sale si ca acesta avea probleme cu legea dupa ce ar fi fost prins ca intermedia obtinerea de carti de identitate false, mai ales pentru femei din Republica Moldova.

Unul dintre partenerii sai in aceasta presupusa afacere ilegala l-ar fi amenintat pentru ca i-ar fi fost dator cu 10.000 de euro.

Suspectul judecat sustine si ca Abel Apostol i-a marturisit ca vrea sa plece definitiv din tara, in SUA, pentru a scapa de toate problemele.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO