Momentul adevarului: doar o treime dintre elevii de clasa a XI-a au "promovat" simularea

17-03-2014 16:05


lucrari bacalaureat

 Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad a raspuns, luni, solicitarii scrise transmise de stirileprotv.ro/vest pentru publicarea rezultatelor generale la simularea examenului de bacalaureat in judet.

 Potrivit raspunsului primit de la ISJ, promovabilitatea generala este cu mult sub 50 la suta, procent optimist pe care il estima conducerea institutiei in cursul zilei de vineri.

Astfel, promovabilitatea la clasa a XI-a a fost de 34,15%, iar la clasa a XII-a promovabilitatea a fost de 41,95%.

Procentele nu sunt exacte, potrivit reprezentantilor ISJ, dar “ele dau o imagine despre starea din momentul de fata”.

Nicolae Pellegrini, inspector scolar general adjunct: “Facem mentiunea ca aceste cifre au valoare aproximativa, deoarece reprezinta media mediilor obtinute de loturi de elevi numeric inegale. De asemenea, in aceste medii nu sunt cuprinse rezultatele obtinute la Limba materna, pentru ca proba a fost sustinuta de un numar nesemnificativ de elevi in comparatie cu numarul celor care au sustinut toate probele”.

Reprezentantii ISJ mai spun ca nu au calculat exact promovabilitatea pentru ca, fiind doar o simulare de examen, “interesul era diagnoza si imbunatatirea pregatirii elevilor”. Cu toate acestea, in anii trecuti procentele au fost calculate de fiecare data, fiind publicate in ziua afisarii rezultatelor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO