Protest la Nadlac. Agricultorii, nemultumiti ca nu pot ajunge la terenuri din cauza autostrazii

20-06-2013 12:34


protest agricultori

 Protest spontan in aceasta dimineata in localitatea Nadlac din judetul Arad. Peste 50 de agricultori au traversat incontinuu pe o trecere de pietoni din localitate, pe DN7.

 Oamenii sunt nemultumiti ca viitoarea autostrada Nadlac-Pecica (tronsonul 1 din Nadlac-Arad) le blocheaza accesul la terenurile agricole pe care trebuie sa le lucreze. Ba mai mult, pentru a ajunge la acestea cu utilajele, agricultorii sunt nevoiti sa ocoleasca 20 de kilometri, pe drumul judetean. Insa si daca ar ocoli acesti kilometric, oamenii nu au voie sa iasa pe drumul judetean cu utilajele care sunt neinmatriculate, intrucat vor fi amendati.

Tronsonul Nadlac-Pecica are pe cei aproximativ 20 de km doar un singur pasaj de trecere peste autostrada, insa si pentru a ajunge la acesta agricultorii din Nadlac trebuie sa ocoleasca cativa kilometri. Autoritatile locale spun ca s-au trezit cu aceasta situaţie pentru ca nu au fost consultati atunci cand s-a facut planul autostrazii.

Lucrarile la lotul de autostrada Nadlac-Pecica, adica tronsonul 1 din autostrada Nadlac-Arad, au fost orpite dupa ce CNADNR a reziliat contractul cu constructorul Romstrade, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor, fiind realizate doar 20 de procente in loc de 70, cat ar fi trebuit.

CNADNR a reluat in luna martie a acestui an licitatia pentru primul tronson al autostrazii Nadlac-Arad, dupa rezilierea contractului cu asocierea condusa de compania Romstrade si estimeaza ca lucrarile vor fi terminate in termen de 9 luni de la semnarea contractului.

Agricultorii se tem ca nici in acest proiect nu va fi prevazut un pasaj care sa traverseze autostrada, pentru a putea sa ajunga la terenurile agricole.

In timpul protestului de astazi, circulatia pe DN7 a fost ingreunata si a fost nevoie ca politistii sa dirijeze traficul in zona.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO