Doi aradeni au cucerit un varf de aproape 6.200 de metri in Alaska. FOTO


Ultimul update: Duminica 01 Iunie 2014 07:00
Data publicarii: Joi 29 Mai 2014 21:56
Categorie: Arad
alpinisti,alaska

Doi veterani ai alpinismului aradean au cucerit, zilele trecute, cel mai inalt varf din America de Nord, Varful Denali, de 6.168 de metri, de pe muntele McKinley.

Ovidiu Gavanescu si Ioan Filip au facut parte dintr-o expeditie romaneasca in Alaska, alaturi de Claudia Szabo si Marius Albu. Grupul s-a confruntat cu temperaturi extreme pe muntele McKinley, de pana la –50° C, varful fiind situat in apropierea Cercului Polar de nord.

 

Alpinistii si-au transportat singuri materialele necesare expeditiei, cu saniile, pana in tabara de la 4.300 metri, apoi au escaladat pe corzi fixe portiunea cea mai grea, numita Headwall, pana au ajuns in varf.

 

Prin atingerea acestui obiectiv, membrii clubului Explorer Arad continua expeditiile reusite la mare altitudine, dupa cele din trecut in America de Sud, Africa, Europa si Asia.

 

Grupul se afla inca pe munte, coborand intr-o zona mai putin periculoasa. Echipa este campata in tabara de la 3300 de metri. Din cauza caderilor de zapada, alpinistii nu au putut cobori astazi. Daca vremea le permite, maine vor incerca sa ajunga la pista de aterizare pentru a reveni in tara.

Horia Colibasanu a pornit spre Tibet. Urmeaza sa escaladeze un varf cu o rata de mortalitate mai mare decat cea de pe Everest
Operatiune spectaculoasa pentru salvarea unui motociclist. Barbatul cazuse intr-o rapa adanca de 40 de metri
FULLSCREEN
Doi aradeni au cucerit un varf de aproape 6.200 de metri in Alaska. FOTO
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO