Descinderi la depozite de legume si fructe din Arad. Tone de produse, aduse in tara fara acte

Ultima actualizare: 21-04-2014 08:35
legume

 Afacerile importatorilor de legume si fructe sunt verificate la Arad, unde politistii au descins, in aceasta dimineata, la cateva depozite, avand suspiciuni ca aici se practica evaziunea fiscala de mai multa vreme.

 Verificarile vizeaza depozite de legume si fructe de pe strada Campul Linistii, unde au fost gasite numeroase nereguli. Cea mai grava este ca administratorii nu au putut prezenta documente pentru cinci tone de produse, care au fost aduse din Comunitatea Europeana, in special din Ungaria.

Politisiti spun ca marfa urma sa fie vanduta „la negru” in piete din judet, suspectand ca deja statul a fost fraudat in acest fel de mai multa vreme.

Ovidiu Liber, purtator de cuvant Politia Judeteana Arad: “In urma unei actiuni cu efective marite pentru combaterea si prevenirea evaziunii fiscale, politistii au efectuat verificari la mai multe societati comerciale cu puncte de lucru pe raza municipiului si au retinut in vederea confiscarii cinci tone de legume si fructe, in valoare totala de aproximativ 20.000 de lei, pentru care nu existau documente legale de provenienta”.

Cercetarile continua la sediile firmelor, iar pana acum au fost aplicate sase amenzi, fiecare in valoare de zece mii de lei. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca ce prejudicii au adus statului administratorii acestor depozite, ei riscand sa fie cercetati penal pentru evaziune fiscala.

Descinderile au fost organizate de catre lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au fost sprijiniti de colegi de la Serviciul pentru Actiuni Speciale, iar la nivel informativ au beneficiat de ajutorul SRI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO