CAS Arad reactioneaza: Taxele anuntate de medicii de familie din Arad sunt “abuzive si ilegale”

12-07-2012 15:23


medic

 Disputa intre medicii de familie si Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Arad. Dupa ce medicii au anuntat ca de luni ii taxeaza si pe pacientii asigurati, autoritatile reactioneaza.

 CAS Arad a anuntat printr-un comunicat de presa ca “intentia medicilor de familie de a stabili taxe suplimentare fata de prevederile legale este abuziva si nelegala”. “Solicitam medicilor de familie respectarea cu strictete a normelor legale precum si a drepturilor asiguratilor, astfel incat acestia sa nu fie supusi platii unor taxe abuzive si ilegale”, se arata in comunicat.

Directorul CAS Arad, Gheorghe Domsa, afirma ca medicii de familie “sunt platiti pentru activitatea pe care dansii o desfasoara prin două modalitati: plata per capita si plata per serviciu medical”. “Aceste doua modalitati de plata includ toate activităţile pe care medicii de familie le fac în folosul asiguratului”, declara Domsa.

Presedintele Patronatului Medicilor de Familie din Arad, dr. Adrian Darabantiu, sustine ca a cerut Casei, astazi, sa-i prezinte prevederile legale care ar fi incalcate prin taxarea suplimentara, insa nu au primit raspuns. “In principiu, noi mergem mai departe cu intentiile noastre, dar vom mai consulta juristii sa ne asiguram ca nu este nimic ilegal”, a spus Darabantiu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO