Amenintari cu procese dupa suspendarea restituirii taxei auto. Cat le datoreaza statul aradenilor

17-03-2014 12:25


Taxa auto - calculator

 De mai bine de doua saptamani, Finantele au suspendat procedurile de restituire a taxei auto in cazul soferilor care au castigat definitiv procese cu statul.

 Decizia a venit in urma unei ordonante de urgenta emisa de Guvern la sfarsitul lunii februarie, potrivit careia sumele datorate de stat, conform hotararilor judecatoresti (reprezentand taxa auto, dobanda aferenta sau cheltuielile de judecata devenite executorii pana la 31 decembrie 2015), vor fi platite doar intr-un interval de cinci ani, cu plata anuala a numai 20% din valoare.

Zeci de soferi din Arad, care au castigat procese in ultima vreme, au fost luati prin surprindere si se adreseaza nemultumiti Administratiei Finantelor Publice (AFP), amenintand inclusiv cu procese, considerand ca o astfel de ordonanta nu este constitutionala.

Calin Arusti, purtator de cuvant AFP Arad: “Sunt cateva zeci de persoane care ne-au contactat dupa suspendarea platilor, nemultumite de situatia creata. In acest moment se asteapta un ordin comun al ministerelor Mediului si Finantelor care sa reglementeze procedura prin care vor fi facute platile esalonat in urmatorii cinci ani”.

In judetul Arad, peste 9.500 de persoane au procese pe rol cu Finantele, pentru care suma totala de restituit este de 46 de milioane de lei. Alti 11.000 de aradeni au castigat procese si si-au recuperat taxa platita incepand cu 2007. Acestora, statul a fost nevoit sa le plateasca peste 48 de milioane de lei.

Sursa: Pro TV

Tags: arad, taxa auto,

VIDEO PROTVPLUS.RO