Sute de locuri de munca cu salarii de pana la 2700 de lei, neocupate in Arad. Afla cine face angajari

11-03-2014 14:55


companie,Astra Rail Arad

 O importanta companie nationala vrea sa angajeze sudori si lacatusi la fabrica din Arad, pentru a face fata productiei programate in 2014, insa nu gaseste suficienta forta de munca.

 Producatorul de vagoane de marfa Astra Rail Industries a angajat, de la inceputul anului, 350 de oameni in Arad, dar mai are nevoie de 220 de sudori si lacatusi, pe care nu-i gaseste, iar nici la cursurile organizate nu se prezinta suficienti oameni.

Marinela Vinesar, director de resurse umane: „Ne-am lovit de o problema mare in timpul angajarilor pentru ca nu exista pe piata locala suficienti muncitori calificati. Cauza principala este ca cei mai multi au plecat sa lucreze in strainatate”.

Salariile oferite sunt cuprinse intre 1375 si 2700 de lei, in functie de experienta rezultata in urma testarii oamenilor. Angajatii mai beneficiaza de tichete de masa si de o prima de vacanta platita o data pe an, echivalentul unui salariu. Toate acestea nu i-au atras insa pe aradeni.

Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad spun ca in judet sunt la mare cautare sudorii si lacatusii, dar de cateva luni nu se mai gaseste personal calificat.

Mihaela Jude, purtator de cuvant AJOFM Arad: “Rata somajului in judet este de 3,48 la suta, dar pentru sudori si lacatusi, cererea este foarte mare de cateva luni si posturile raman neocupate”.

Compania si-a propus sa creasca numarul de angajati in toate fabricile detinute, respectiv din Arad, Caracal si Drobeta-Turnu Severin, pentru ca a semnat mai multe contracte externe pentru livrarea de vagoane de marfa.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO