Dan Nica, vicepresedinte PSD: "Au fost fraudate peste 136.000 de voturi!"

Ultima actualizare: 24-10-2012 05:49
Dan Nica

Numarul voturilor invocate, 136.000 , este aproape dublu fata de diferenta actuala dintre candidati. Potrivit rezultatelor finale nevalidate, Traian Basescu a castigat alegerile cu un avans de aproximativ 70.000 de voturi.

 

 

Metode de fraudare: nenumarate, potrivit lui Nica

Vicepresedintele PSD a declarat ca estimarile partidului sau arata ca voturile fraudate au avut un caracter "national, sistematic si premeditat".

Dan Nica a explicat ca o prima metoda de frauda priveste votul din diaspora. PSD ar detine, in acest sens, declaratii scrise ale celor care nu au votat si apar pe listele cu cei care si-ar fi exercitat dreptul.

O a doua metoda, potrivit lui Nica, ar fi votul multiplu, organizat la scara larga tot in sectiile din straintate. Din ce s-ar fi verificat pana acum, 10% dintre sufragii ar fi multiple, sustine vicepresedintele PSD. Ca exemplu, Nica a folosit sectia de vot 136 din Italia. Din primele 115 persoane, ale caror CNP-uri au fost verificate, 11 ar fi votat multiplu.

Si in tara, spune acelasi Dan Nica, sunt exemple de persoane care au votat de mai multe ori sau de persoane decedate care figureaza pe listele cu votanti. De asemenea, ar fi fost vorba si despre procese-verbale falsificate, dar si despre CNP-uri false, in judetele Giurgiu si, respectiv, Hunedoara.

Mai multe plangeri penale

Dan Nica a anuntat ca PSD solicita arestarea sefului Directiei de Evidenta a Persoanei de la Sectorul 3, considerand ca acesta se face vinovat de operatiune de fraudare care a fost pusa la cale prin eliberarea de carti de identitate.

De altfel, PSD a decis sa depuna plangere penala si impotriva deputatului PDL William Branza, pentru constituire de grup criminal organizat. Nica a precizat ca Branza este cel care ar fi organizat operatiunea de fraudare a voturilor din strainatate, conform declaratiilor mai multor persoane din diaspora.

In replica, deputatul William Branza, presedintele Organizatiei PDL Diaspora, a sustinut ca, in strainatate, votul romanilor a fost corect.  In opinia lui Branza, se doreste ca toti cei care au votat cu Basescu sa fie arestati.

Geoana: "Eu am castigat alegerile! Am sarit in sus pentru ca eram fericit!"

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO