Muzică și șampanie în Modrogan. Cum a sărbătorit Iohannis victoria în primul tur al alegerilor


Ultimul update: Luni 11 Noiembrie 2019 09:26
Data publicarii: Luni 11 Noiembrie 2019 07:21
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2019

La PNL a curs şampania după închiderea urnelor. Klaus Iohannis intră, aşadar, în turul doi cu Viorica Dăncilă, iar liberalii au sărbătorit cu fast momentul victoriei, pregătit în detaliu la sediul PNL.

Preşedintele partidului, Ludovic Orban, a fost prezent pe tot parcursul zilei în Modrogan, şi a vrut să se asigure personal că inclusiv sunetul şi lumina sunt potrivite pentru momentul în care Klaus Iohannis urma să urce pe scenă.

Şeful statului a făcut întâi o vizită scurtă la sediul PNL, imediat după ce a votat, apoi a revenit spre seară, în aşteptarea primelor rezultate ale exit-poll-urilor.

Klaus Iohannis a reuşit să intre în turul doi detaşat şi fără emoţii. Cu mai bine de 10 procente peste contracandidatul său, Viorica Dăncilă, singura grijă a liberalilor pentru seara alegerilor au fost ...pregătirile de sărbătoare. Ludovic Orban a vrut să se asigure personal că totul va merge strună în momentul în care Klaus Iohannis va urca pe scenă.

Lucian Orban pe scenă, la microfon: "Asta e luminozitatea maximă? Victoriee..e bine aşa? doi-zece"

Exit-poll, sărbătorit cu șampanie

 

În curtea generoasă din Modrogan, s-a montat o scenă, s-au comandat sticle de şampanie, iar Ludovic Orban s-a dus personal să-l întâmpine pe preşedintele Klaus Iohannis, când acesta a ajuns la sediul PNL. Şeful statului şi-a făcut loc printre miniştri, lideri de partid şi simpatizanţi, în aşteptarea rezultatelor neoficiale.

Iohannis: "Ooo, dar avem musafiri...Iohannis, Iohannis!!"

La fel ca la ultimele alegeri, momentul în care urnele s-au închis şi au apărut primele exit polluri a fost urmărit pe un ecran uriaş.

Iohannis: "Ne mai uităm puţin la exit-poll şi după aceea, cu mare plăcere, vă spun ceva, dar avem şi sonor la televizor sau ne bazăm pe imagine?"

Cum intrarea lui Klaus Iohannis era o certitudine pentru PNL, marea teama a liberalilor a fost ca locul doi să nu fie câştigat de candidatul USR, Dan Barna, fiind considerat un adversar mai dificil pentru şeful statului. Pentru turul doi, din 24 noiembrie, Iohannis caută acum sprijinul tuturor partidelor de dreapta.

Klaus Iohannis: "Celor care nu mai doresc să le plece copiii din ţară, veniţi la vot pentru că acum putem să schimbăm lucruri. Trebuie să muncim împreună, USR-PMP, noi toţi care ne dorim o Românie normală".

Ludovic Orban: "Avem o înţelegere pe care am făcut -o cu partidele politice parlamentare, practic având un proiect comun, vor susţine candidatura preşedintelui Iohannis".

Sărbătoarea de la PNL s-a încheiat rapid. Preşedintele Iohannis a mai purtat o discuţie privată cu Ludovic Orban, departe de ochii curioşilor, apoi s-a retras. Invitaţii însă au mai rămas la poveşti.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

REZULTATE OFICIALE PARȚIALE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Iohannis - 37,49%, Dăncilă - 22,69%
Alegeri prezidențiale 2019. Barna: Am sperat până în ultimul moment
Alegeri Prezidențiale 2019. Mobilizare în diaspora, în a treia zi de vot
VIDEO PROTVPLUS.RO