O deputată USR a fost amendată după ce și-a publicat votul online. „Regret”


Ultimul update: Duminica 10 Noiembrie 2019 20:24
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2019 17:27
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2019
Cristina Iurişniţi

Deputata USR de Bistriţa-Năsăud Cristina Iurişniţi a fost amendată de Poliţie cu 2.000 lei pentru continuarea propagandei electorale, după ce şi-a fotografiat votul şi l-a postat pe pagina sa de socializare.

"În urma verificărilor, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru continuarea propagandei electorale. Este singurul incident", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

La rândul său, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, Reghina Berari, a spus că, în urma plângerii formulate de PSD pe numele deputatei USR Cristina Iurişniţi, a fost emisă o decizie prin care s-a dispus înlăturarea de pe pagina de socializare a fotografiei cu buletinul de vot.

"Am votat azi schimbarea. Toţi suntem egali în faţa legii! Era evident şi transparent votul meu. Dintr-o eroare tehnică şi într-un moment de "euforie", am făcut şi public acest lucru. Legea electorală în vigoare, L370/2004, nu interzice fotografierea. În schimb, interzice continuarea mesajelor electorale. Regret şi îmi cer scuze public pentru această greşeală. Am reparat imediat din proprie iniţiativă prima şi ultima eroare de acest tip şi pe care o regret. (...) Dacă va trebui să achit vreo amendă, o voi face. Când greşim, plătim", a transmis Cristina Iurişniţi duminică seara, printr-un comunicat remis Agerpres..

Deputata USR a susţinut că "avem legi electorale neclare şi uşor interpretabile", dar şi că mai mulţi candidaţi din tot spectrul politic s-ar fi plâns că "acum campania se face în precampanie".

 

Sursa: Agerpres

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Iohannis conduce detaşat, urmat de Dăncilă şi Barna
Alegeri prezidenţiale 2019. LIVE UPDATE: Prezenţă record. Peste 8,5 milioane de români au votat deja
Alegeri prezidenţiale 2019. LIVE UPDATE: Prezenţă record. Peste 8,5 milioane de români au votat deja
VIDEO PROTVPLUS.RO