Dăncilă, candidatul oficial al PSD la prezidențiale. Ce va face dacă nu intră în turul doi

Ultima actualizare: 24-08-2019 20:18

Deloc surprinzător, în unanimitate de voturi PSD-ul a desemnat-o oficial pe Viorica Dancilă, candidat la şefia ţării.

Fără niciun fel de concurenţă, ea s-a lansat în cursa pentru prezidenţiale, într-un congres scurt, organizat într-o sală încinsă, cu mult mai puţin fast decât lansările de pe stadioane de altădată.

Conducerea restrânsă a PSD a desemnat-o pe Viorica Dancilă, în urmă cu o lună, drept candidat pentru alegerile prezidentale, iar congresul nu a făcut decât să valideze decizia. Viorica Dancilă a intrat în scenă pe versurile piesei „Eye of a tiger", împreună cu soţul său.

Viorica Dancilă a vorbit despre cei 23 de ani de când activează în PSD, spunând că provine dintr-o familie de oameni simpli şi că a început munca în partid de jos, de la lipit afişe. Apoi s-a raportat la cei doi contracandidaţi ai săi, Klaus Iohannis şi Dan Barna.

Viorica Dancilă, preşedinte PSD: „Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, pare că ceasul a stat demult. Pentru noi, toţi ceilalţi, au trecut cinci ani de nimic. Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac altceva decât să ţipe de pe margine. Eu nu fug şi nu mă tem.”

Şi a ţinut să demonteze speculaţiile potrivit cărora în turul doi al alegerilor i-ar putea ceda locul colegului de alianţă, Călin Popescu - Tăriceanu sau chiar că ar avea o înţelegere secretă cu şeful statului.

Viorica Dancilă, preşedinte PSD: „Alţii au spus luni că am fost şi mi-am făcut nu ştiu ce operaţii. Eu cred că pentru cineva care se respectă, verifică astfel de lucruri. Dar eu nu pot să fac blat cu un contracandidat. Suntem candidaţi la prezidenţiale şi eu, şi domnul Iohannis, deci nu poţi faci blat şi să câştige amândoi. Nu înţeleg logica.”

Viorica Dancilă şi-a pregătit deja terenul în cazul în care nu va reuşi să intre nici măcar în turul doi al prezidenţialelor. Şefa PSD le-a cerut liderilor de organizaţii să facă sondaje şi să îşi asume măcar cinci procente peste estimările sociologice. În orice caz, în partid există o grupare ostilă premierului.

Reporter: „Cum vedeţi campania?”
Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD: „Nu dau declaraţii.”

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: „Vom vorbi cu oamenii, vom vorbi cu cetăţenii, le vom spune ce realizări am avut ca primari, ce ne propunem, în ce măsură ne ajută Guvernul.
Reporter: „Dacă ar fi să faceţi o estimare?”
Gabriela Firea: „Mă scuzaţi, nu sunt Nostradamus.”

De săptămâna viitoare, şefa Executivului începe în ţară şi campania de strângere de semnături.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO