Dăncilă, desemnată oficial candidat la prezidențiale: ”Voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări"

PSD s-a reunit sâmbătă într-un congres extraordinar, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat.

Cei prezenţi au votat în unanimitate pentru pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

La congresul extraordinar al PSD au fost prezenţi peste 1.000 de delegaţi din partea organizaţiilor social-democrate din teritoriu. Totodată, la congres s-a aflat şi Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Președintele PSD Viorica Dăncilă:

- Sunt un om ca oricare altul, un om între oameni. Sunt inginer și în același timp am fost 8 ani profesor de liceu.

- Orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, tineri, copii și pensionari.

- Asta cred că este menirea omului politic. Asta cred că este misiunea social-democrației. De aceea suntem aleși, ca să aducem dreptate, echilibru și progres în societate. Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii pentru că eu nu mă lupt împotriva nimănui.

- Sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la baza partidului, am lipit afișe, am împărțit pliante și spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimic altceva decât muncă.

- Am fost consilier local și județean din partea PSD, am condus organizația de femei a PSD. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut. Cred în PSD. Știu că vom avea această putere și astăzi și de acum înainte. Asta este esența noastră, ne readaptăm, ne reinventăm, câștigăm cu forța și tăria din ultimii 30 de ani care ne-a făcut cel mai mare și puternic partid din Românua.

- Această țară nu poate fi condusă de la Cotroceni sau de la Guvern. Președintele este dator să muncească pentru țară. Vreau pentru țara mea siguranță, ordine și lege. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Am pornit o luptă împotriva criminalității și nu mă voi opri. Am promis o reformă a MAI care deja se întâmplă și care se va încheia atunci când nimănui nu-i mai fi teamă pentru el sau altă persoană. Mă voi lupta pentru o Românie sigură, în care cei vulnerabili să nu devină victime sigure.

- Avem nevoie de servicii medicale de calitate atât la sate cât și la orașe. Reforma în sănătate a început prin numeroase proiecte de investiții și creșterea salariilor personalului medical. Vreau ca medicii să rămână în țară. Vreau să știu că românii se pot trata aici în țară.

- În România, educația trebuie să facă saltul spre un sistem modern. Copiii noștri sunt cea mai de preț resursă a țării și avem datoria să-i pregătim pentru viață. Vreau ca niciun român să mai fie lăsat în urmă. Luptăm pentru combaterea sărăciei. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă și mai bine plătite. Guvernul pe care-l conduc a creat sute de mii de locuri de muncă.

- Am convingerea că am făcut bine oamenilor.

- Am arătat că putem coordona proiecte de interes pentru România. Președinția României la Consiliul UE a fost de succes. Modul în care am reușit să gestionăm toate provocările apărute a dovedit că România poate exercita credibil cele mai importante atribuții în cadrul UE.

- Suntem și pregătiți. Nu putem fi înfrânți așa ușor cum cred în aroganța lor. Noi avem ceva ce ei n-au simțit-o: apropierea de români. Noi nu am blocat măsuri menite să aducă bine în viața de zi cu zi. Noi nu am fost absenți, noi nu am disprețuit. Noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii, a noastră și a lor.

Delegații PSD au votat în unanimitate ca Viorica Dăncilă să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici:

- Am onoarea de a vorbi într-un timp foarte scurt a doua oară congresului PSD. Poate sună ciudat din partea mea, dar aș vrea să vă rog să începem prin a-i aplauda pe oamenii care lucrează pentru această țară și care au fost jigniți de colegii din politică de la PNL.

- Cred că astăzi este timpul ca noi toți uniți să demonstrăm că PSD poate să reclădească, și mai ales că PSD poae să recâștige încrederea românilor.

- PSD are oameni harnici și pricepuți, adevărați români, în această sală și în restul României.

- Trebuie să ajungem cât mai repede la un venit mediu european și ân România, în afară de PSD, nu există niciun partid care să aibă asta în program.

- Noi suntem cei care avem datoria de a arăta adevărul și datoria de a câștiga încrederea românilor.

- Avem lângă noi un lider de încredere, un om capabil să ducă bătăliile cele mai grele. Viorica Dăncilă este un om care prețuiește oamenii, un om rațional, care a pus interesul țării mai presus de orice.  Noi vom susține următoarea campanie, trebuie să le arătăm românilor diferența dintre politică și politicianism.

Secretarul general al PSD Mihai Fifor:

- Vom continua să facem ceea ce trebuie ca România să fie o casă sigură pentru fiecare român. Am deschis lupta împotriva criminalității prin măsuri ferme de care nu se va putea ascunde niciun vinovat. Toți cei care au încălcat legea vor plăti. Dacă dorim să schimbăm lucrurile în bine trebuie să facem ordine să schimbăm legi.

- În ministerul de Interne avem mulți oameni pregătiți și cinstiți. Pe ei trebuie să punem bază. Va trebui să avem grijă ca pe termen lung să investim în oameni.

- Îi asigur pe toți românii că avem toată determinarea să facem această curățenie în țară.

- Vreau să vă întreb retoric desigur dacă vedeți alt partid să facă ordine în această țară în afară de PSD.

- Să le luăm pe rând. USR. Încă se ceartă cine să fie președinte, cine să fie candidat. Credeți că o să se înțeleagă cu toți românii? Răspunsul bineînțeles este nu.

- Credeți că vor lucra bine în instituții cu oamenii pe care deja îi ponegresc? Nu. Credeți că acești oameni, din opoziție, sunt în stare s fie alături de români? Nu.

fifor

Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni:

- ”Viorica și-a asumat conducerea partidului într-un moment dificil și a găsit capacitatea de a-i uni în jurul său pe cei din PSD.”

- ”O felicităm pe doamna Dăncilă pentru că în luna iunie socialiștii europeni au recunoscut statutul oficial al PSD.”

- ”Îmi exprim solidaritatea și sprijinul pentru doamna Viorica Dăncilă.”

- ”Aceste alegeri care urmează sunt foarte importante pentru dvs., fie și partidul cel mai puternic, el nu poate acționa singur pentru a schimba lumea. Nu putem reuși decât împreună, ca o familie europeană. Vrem să schimbăm întreaga Europă, să o face socialistă din nou. Să dăm rezultate concrete.”

- ”În ultimii 2 ani și jumătate partidul dvs. a dat mult pentru România și economie. Creșterea semnificativă a salariilor profesorilor sau a celor din domeniul medical, a pensionarilor. Toate acestea sunt foarte bune și aveți toate motivele să vă întoarceți la popor, să le spuneți că avem nevoie de sprijinul dvs.”

- ”Ați reușiți să obțineți aceste rezultate deși ați acționat într-un mediu dificil, opoziția este agresivă și ați avut multe obstacole.” 

- ”Avem nevoie de un dialog permanet dacă vrem să schimbăm ceva în viața europenilor și mulțumesc Vioricăi pentru că a pornit acest dialog.”

- ”Pentru viitoarele alegeri vă spun: fiți ceea ce sunteți, fiți cu adevărat social-democrați. Fiți preocupați de lupta pentru standarde mai bune, pentru investiții în mediul educațional și veți reuși.”

Într-o declaraţie acordată presei, înainte de intrarea în sala în care au loc lucrările Congresului, Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a declarat că intră în competiţie cu şanse "de câştigător".

"Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări", a spus Dăncilă, potrivit Agerpres.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor:

- Ordinea de zi a congresului, desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale. Supun la vot cine este pentru.

- A fost înregistrată prezența a 1107 delegați. Declar deschise lucrările congresului PSD.


Vioria Dăncilă ajunge în sala de la Palatul Parlamentului unde are loc congresul. Premierul face o baie de mulțime, salută oamenii și face poze.

Pe 23 iulie, după reuniunile de conducere ale partidului în care a fost validată candidat al PSD, liderul social-democraţilor, Viorica Dăncilă, a declarat că decizia Biroului Permanent Naţional şi a Comitetului Executiv Naţional de a o desemna candidat la prezidenţiale o onorează şi o responsabilizează, menţionând că ştie că nu va fi o luptă uşoară, pentru că partidul pleacă dintr-o situaţie dificilă.

Surse: Dăncilă a făcut operație estetică, înainte să înceapă campania electorală

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că premierul Viorica Dăncilă și-ar fi făcut o operație estetică, cu puțin timp înainte de a intra în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Astfel, președintele PSD ar fi urmat o procedură de ridicare a pomeților, pentru atenuarea aspectului ridurilor, dar și o corectare a buzelor.

De altfel, la întâlnirea de luni din cadrual coaliției guvernamentale, premierul Viorica Dăncilă a lipsit, fapt care i-a nemulțumit pe cei de la ALDE.

Potrivit surselor citate, Dăncilă nu s-ar fi simțit bine după operația estetică suferită, astfel încât a preferat să nu se prezinte la discuția cu partenerul de guvernare Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, președintele PSD a confirmat vineri faptul că s-a pregătit pentru campania electorală a alegerilor prezidențiale și că a participat recent la o sesiune foto.

Şefa PSD are o problemă şi cu partenerii de coaliţie. 

Partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu se reuneste săptămâna viitoare, iar cei de la ALDE urmează să decidă dacă mai rămân sau nu la guvernare.

Sursa: Agerpres, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO