Alegeri Prezidențiale 2019. Câți deținuți vor vota în scrutinul de duminică

Ultima actualizare: 11-11-2019 17:46
vot detinuti
Agerpres

Peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la scrutinul de duminică, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ca urmare a centralizării cifrelor din teritoriu, situaţia statistică estimativă joi indica faptul că 15.043 de persoane private de libertate cu drept de vot şi-au exprimat în scris intenţia de a participa la scrutinul de duminică, relatează Agerpres.

Numărul deţinuţilor cu drept de vot se ridică la 17.660, iar al persoanelor private de libertate custodiate de ANP la 20.380.

„Subliniem faptul că situaţia numerică centralizată la data de 07.11.2019 este estimativă, termenul limită pentru depunerea listelor nominale şi a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, fiind preziua votării, cel mai târziu la ora 20,00”, precizează ANP într-un comunicat.

Potrivit unei decizii a BEC, alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale votează prin intermediul urnei speciale.

Liviu Dragnea are dreptul să voteze duminică

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, are posibilitatea de a vota în scrutinul de duminică pentru alegerea viitorului președinte al României.

Dragnea este închis în Penitenciarul Rahova, unde ispășește o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO