Pregătiri pentru alegerile de duminică. Cabine de vot în școli și grădinițe


Ultimul update: Vineri 08 Noiembrie 2019 14:32
Data publicarii: Vineri 08 Noiembrie 2019 12:46
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2019

Pregătirile pentru alegerile de duminică sunt în plină desfășurare, în țară. În școli și grădinițe se amenajează secțiile de votare, iar în unele unități școlare muncitorii au început deja să instaleze cabinele de vot și au fost aduse urnele.

Muncitorii au început lucrul încă de la primele ore ale dimineții, acolo unde sălile au putut fi eliberate prin comasarea claselor, în școli și grădinițe. În Galați, cabinele de vot sunt montate cu ajutorul angajaților firmei locale de salubritate.

"Instalarea cabinelor de vot va dura până vineri seară sau poate chiar până în noaptea de vineri până sâmbătă, în așa fel încă să fie gata toate secțiile de votare.

Sâmbătă, vor fi aduse materialele electorale, în așa fel încât duminică alegerile să se poată desfășura în condiții cât mai bune.

"Transport materiale, repartizarea materialelor pe săli de clasa și amplasarea efectivă a cabinelor de vot. Lucrăm cu 4 echipe la nivelul municipiului Galați. Astăzi e cel mai mult de lucru, cred că în jurul orelor 20-22 terminăm cu amenajarea secțiilor de votare", a declarat Vasile Onofrei, angajat în cadrul Primăriei Galați.

Votarea în țară va începe duminică, la ora 7:00, și se va încheia la ora 21:00.

Alegeri Prezidențiale 2019. Cum a decurs prima zi de vot în diaspora
Ghidul alegerilor prezidenţiale 2019. Tot ce trebuie să știi despre votul în străinătate
Ghidul alegerilor prezidențiale 2019, nereguli și sesizări. Care sunt infracțiunile electorale
VIDEO PROTVPLUS.RO