Klaus Iohannis a fost in Piata Universitatii si le-a multumit oamenilor: "Am castigat! Ne-am luat tara inapoi"

16-11-2014 23:24


Klaus Iohannis a fost in Piata Universitatii si le...
Klaus Iohannis a fost in Piata Universitatii si le...

Dupa aflarea rezultatelor exit-poll, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a fost in Piata Universitatii din Bucuresti, unde s-a plimbat prin multime si a fost aplaudat de oameni.

CITITI SI: Prima reactie a lui Ponta, dupa votul de azi: Poporul are intotdeauna dreptate. L-am sunat pe domnul Iohannis, l-am felicitat

Cronologia evenimentelor, luni, 17 noiembrie 2014:

ora 00.30 Klaus Iohannis a stat aproximativ o jumatate de ora in Piata Universitatii, unde se afla mii de oameni, el plimbandu-se prin multime si salutand oamenii. Iohannis a fost aplaudat de manifestanti, care i-au scandat numele si l-au felicitat pentru rezultatul obtinut in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale.

Dupa ce s-a plimbat aproximativ o jumatate de ora prin multime, Iohannis a plecat din Piata Universitatii.

ora 00.00 Klaus Iohannis a ajuns, duminica noapte, in Piata Universitaii, unde mii de manifestanti scandeaza "Iohannis", "Jos Ponta" si "Ole, ole, Victor Ponta nu mai e". Iohannis a ajuns in Piata Universitatii in jurul orei 23.40, fiind primit cu aplauze de manifestanti, care au scandat "Klaus, Klaus, Klaus, ne-ai scapat de Mickey Mouse". Iohannis a salutat multimea, in timp ce manifestantii cantau imnul national. In Piata Universitatii manifestantii scandeaza "Victorie", "Iohannis", "Jos Ponta", Romania, Romania, ole, ole, ole" si flutura steaguri tricolore.

Cronologia evenimentelor, duminica, 16 noiembrie 2014:

ora 23.35 Klaus Iohannis se duce in Piata Universitatii.

ora 23:20 Klaus Iohannis a postat, pe Facebook, duminica seara, o imagine cu mesajul: "Am castigat! Ne-am luat tara inapoi". Mesajul a fost postat imediat dupa ce Victor Ponta si-a recunoscut infrangerea si a spus ca la sunat pe liderul ACL, pentru a-l felicita. 

UPDATE 22:15 Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a postat, duminica, pe Facebook, dupa anuntarea exit-poll-urilor, o imagine cu mesajul "Ati scris istorie, pentru prima data online-ul a facut diferenta" si, apoi, mesajul: "Dragi romani, ați fost niște eroi astazi!".

 

Dupa ce doua dintre cele cinci sondaje l-au dat castigator, iar unul la egalitate cu Victor Ponta, Klaus Iohannis a multumit tuturor celor care au iesit la vot. "Dragi romani, ati fost niste eroi. Votul a decurs fenomenal. O prezenta enorma. Va multumesc tuturor ca ati iesit sa votat presedintele Romaniei. Respect tuturor celor care au votat in diaspora

Acum, in ceasul al 12-lea, cer Guvernului un efort si sa prelungeasca programul in diaspora. De asemenea, solicit reprezentantilor nostri din sectiile de votare vigilenta maxima, nu va bateti joc de votul oamenilor la numarare. In ceea ce priveste cum s-a votat in diaspora, Guvernul va trebui sa-si asume aceasta organizare.

Nu conteaza daca au votat trei oameni sau 300.000, daca un singur roman nu a reusit sa voteze inseamna ca i-a fost incalcat un drept fundamental.

Mai am emotii. Voi avea emotii pana cand CCR da verdictul final", a spus Iohannis.

Citeste si: EXIT-POLL - ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Rezultate alegeri prezidentiale 2014. Iohannis castiga exit-poll-ul TVR si Digi24

VIDEO PROTVPLUS.RO