REACTII ACL. Aplauze la sediul ACL Cluj dupa anuntarea exit-poll-urilor; participarea la vot, "exemplu de civism"

16-11-2014 22:07


Klaus Iohannis, vot turul II

Conducerea ACL Cluj a intampinat cu aplauze rezultatele exit-poll-urilor, co-presedintele filialei judetene Daniel Buda declarand ca participarea masiva la vot este "un exemplu de civism pe care l-a primit clasa politica".

Liderii ACL Cluj s-au adunat, duminica seara, la sediul filialei judetene, unde au aplaudat rezultatele exit-poll-urilor. Co-presedintele ACL Cluj Daniel Buda a declarat, dupa prezentarea exit-poll-urilor, ca asteapta decizia Curții Constituționale de validare a alegerilor, iar pana atunci liderii ACL raman "optimisti si moderati".

"Ii felicit pe toti romanii pentru votul dat in tara si diaspora si, in special, pe clujenii care au votat aproape 70 la suta in municipiu si peste 65 la suta in judet, ceea ce este un exemplu de civism pe care clasa politica l-a primit. Acest vot obliga clasa politica. Rezultatele de la exit-poll il dau, unele, castigator pe Klaus Iohannis, altele nu, dar suntem convinsi ca Iohannis este presedintele Romaniei, si multumesc romanilor care au dat un vot pentru candidatul ACL, alegand o viata mai buna. Pana nu vom avea decizia CC de validare a rezultatelor alegerilor, ramanem optimisti, bucurosi, moderati, iar dupa validare ne vom putea bucura cu adevarat", a spus Buda.

Potrivit acestuia, prin votul celor din diaspora, "Romania a demonstrat ca este vie, are un viitor, iar prezenta la vot arata ca in Romania se poate".

Potrivit datelor preliminare privind prezenta la vot centralizate la BEC, pana la ora 19.00, in judetul Cluj, au votat peste 66% din alegatori.

Primele exit-poll-uri de la turul II al alegerilor prezidentiale arata ca Victor Ponta si Klaus Iohannis se afla la diferente mici unul fata de celalalt, intre 48,50% si 50,90% in cazul lui Victor Ponta, si intre 49,10 % si 51,50% in cazul lui Klaus Iohannis.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO