Cine este Carmen Iohannis: O admira pe Michelle Obama, preda engleza si se remarca prin eleganta

Ultima actualizare: 10-02-2015 15:54

Odata cu presedintele ales, vom avea si o noua Prima Doamna. Se numeste Carmen Iohannis, are 54 de ani si este profesoara de limba engleza la unul dintre cele mai bune licee din Sibiu.

Ii este alaturi sotului ei, Klaus, de 25 de ani, iar in rarele aparitii publice s-a remarcat prin distinctie si eleganta. Cu multa decenta, Carmen Iohannis se declara pregatita sa-si asume responsabilitatile, insa pana atunci, luni a mers la scoala ca sa-si tina orele. 

La Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu, acolo unde Carmen Iohannis preda engleza inca din 1990, elevii s-au bucurat sa-si primeasca inapoi profesoara si diriginta. Emotionata, Carmen Iohannis a marturisit ca gestul copiilor a surprins-o.

“E o profesoara foarte buna. E apropiata de noi si ne iubeste ca si cand am fi copiii ei”, recunoaste unul dintre elevii sotiei lui Klaus Iohannis.

Carmen Iohannis a marturisit ca a asteptat singura acasa rezultatele. Alegerea sotului ei in functia de presedinte a bucurat-o enorm, chiar daca asta implica si schimbari majore in viata personala.

“O sa vorbim impreuna daca plecam la Bucuresti. O sa fac ce trebuie sa fac”, a marturisit aceasta.

''Este pregatita sa fie Prima Doamna. Ne-am asumat amandoi ca aici vom ajunge si am luat in calcul sa venim la Bucuresti”, a explicat Klaus Iohannis.

Carmen si Klaus Iohannis s-au casatorit in 1989.

''Am cunoscut-o la 23 de ani, intr-un grup de prieteni. Faceam excursii pe munte. Ne-am inteles din ce in ce mai bine si am decis sa ramanem impreuna”, a mai adaugat acesta.

De atunci, Carmen Iohannis a fost mereu langa sotul ei in momentele decisive. Nu a lipsit nici de la evenimentul din Piata Victoriei cand Klaus Iohannis si-a lansat candidatura la presedintie. A fost atenta la fiecare detaliu.

Discutie reporter-Carmen Iohannis:

Reporter: "-Ce i-ati dat?”
Carmen Iohannis: “-Niste dropsuri. In cazul in care are nevoie de ele si nu gaseste apa la timp, sa poata rosti discursul pe care il are".

Aparitiile publice ale Primei Doamne au starnit deja admiratie. Este distinsa si a ales pana acum tinute elegante si feminine. Recunoaste ca o admira pe Michelle Obama, sotia presedintelui american.

"Am admirat intotdeauna familia regala si modelele mele sunt din mijlocul familiei regale", a marturisit Carmen Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO