Klaus Iohannis: "Ii cer premierului sa mandateze echipa de campanie sa poarte negocieri pentru dezbatere reala"

04-11-2014 16:01


Klaus Iohannis

 Klaus Iohannis ii cere lui Victor Ponta sa-si mandateze echipa de campanie sa poarte negocieri cu membrii staff-ului sau "pentru a stabili cat mai rapid conditiile de desfasurare a unei dezbateri reale".

"Constat ca domnul Victor Ponta isi mentine aceeasi atitudine aroganta cu care ne-a obisnuit si in ceea ce priveste organizarea unei dezbateri electorale atat de necesare si asteptate de catre toti romanii interesati sa afle proiectele celor doi candidati ramasi in cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta si-ar dori ca dezbaterile sa aiba loc intr-un format stabilit de catre echipa sa, cu moderatorii si temele sale preferate. Acest lucru este inadmisibil intr-o democratie consolidata. Nu poate decide un singur candidat detaliile si conditiile in care ar urma sa se desfasoare o astfel de dezbatere electorala. Temele se stabilesc in mod firesc prin negociere de catre echipele de campanie ale ambilor candidati intrati in turul doi si nu se transmit prin fax de catre un candidat care a stabilit deja ordinea si continutul intrebarilor. Eu si echipa mea nu avem cum sa giram un astfel de comportament nedemocratic si prin urmare nu putem accepta un simulacru de dezbatere, care nu este echitabila pentru toate partile implicate", sustine Iohannis, intr-un comunicat transmis marti.

Liderul PNL mentioneaza ca ii solicita in mod public candidatului Victor Ponta "sa renunte de urgenta la asemenea tertipuri si sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta", in care niciunul dintre candidati nu porneste cu "un avantaj ilegitim".

"Ii cer premierului sa mandateze echipa sa de campanie sa poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cat mai rapid conditiile de desfasurare a unei dezbateri reale, din care electoratul sa poata intelege care este viziunea fiecarui candidat pentru viitorul Romaniei. Timpul foarte scurt ramas din aceasta campanie nu mai permite tergiversari. Singura varianta corecta este sa avem o dezbatere organizata pe un teren neutru, in care temele sa fie stabilite de catre jurnalisti, iar nu de catre candidatul Victor Ponta, o confruntare la care sa aiba acces toata presa si toate televiziunile din Romania, inclusiv televiziunea publica", mai spune Iohannis.

PSD a transmis, luni, un comunicat de presa in care se arata ca Victor Ponta reia invitatia adresata lui Klaus Iohannis pentru participarea la patru dezbateri televizate.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO