Iohannis a aratat o poza cu lideri PSD langa seful CJ Arges. Ponta: CSM e garantul independentei justitiei

Klaus Iohannis, Victor Ponta

Klaus Iohannis i-a aratat, miercuri, lui Victor Ponta o fotografie cu lideri PSD langa fostul presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu, si a afirmat ca "asta se numeste fortarea justitiei".

"Eu vreau sa garantez independenta justitiei si statul de drept. Eu cred ca folosesc o expresie foarte simplificata, cred ca in acest domeniu, trebuie sa avem curajul sa spunem ca nu ne bagam unde nu ne fierbe oala. Ca nu ne bagam noi in trebuirile justitiei. Sa nu ne bagam acolo unde nu avem ce cauta", a spus Iohannis.

El a continuat si a cerut sa fie prezentata pe ecran o fotografie cu o imagine de grup, din ianuarie 2011, cu mai multi membri PSD, inclusiv Victor Ponta, in jurul lui Constantin Nicolescu, atunci presedinte al Consiliului Judetean Arges.

Citeste si: EPISODUL 2 al DEZBATERII IOHANNIS - PONTA, LIVE TEXT. Provocarea lansata de Iohannis pentru Ponta: "Convocam Parlamentul?"

"Este domnul Ponta aici, domnul Nastase, domnul Severin, domnul Hrebenciuc, domnul Pendiuc, doamna Andronescu, domnul Vanghelie, si multi alti pesedisti, foarte bine cunoscuti, care atunci au afirmat ca este vorba despre persecutie politica si in niciun caz nu este bine ca acest domn, care intre timp a fost condamnat si eliminat de acolo, sa fie deranjat acolo unde isi facea treaba"
, a precizat Iohannis.  El a continuat: "Aceasta nu se numeste independenta justitiei, asta se numeste fortarea justitiei".

Victor Ponta a replicat: "Domnul Iohannis zicea ca vrea sa garanteze independenta justitiei, Va citesc articolul 53 din Constitutia Romaniei, unde Consiluul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei. Nu va mai bagati nasul la CSM, ca presedintele are alte atributii". El a spus ca se va comporta fata de justitie asa cum s-a comportat ca premier, atunci cand a propus-o pe Codruta Kovesi.

"Daca credeti ca doamna Kovesi nu este buna la DNA, ajungeti presedinte si poate o schimbati",
a afirmat Ponta. Iohannis i-a raspuns: "Si eu care credeam ca e ca urmare a Pactului de coabitare".

Citeste si: Atacuri pe temele plagiatului si incompatibilitatii. Iohannis: "Ca profesor, e grav daca un elev copiaza". Reactia lui Ponta

Citește și
Klaus Iohannis, Victor Ponta
Prezidentialele, la pariuri. Cat castigi daca pariezi 10 lei pe victoria lui Ponta sau Iohannis in turul al doilea
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Ponta a indicat 3 liberali cu sentinte definitive; Iohannis: 38 la dv., 3 la mine, hai sa rezolvam

Victor Ponta i-a indicat lui Klaus Iohannis trei liberali care au primit sentinte definitive de condamnare, solicitandu-i sa dea "un exemplu" in cazul acestora, in timp ce candidatul ACL i-a indicat ca este vorba de o lista de 38 de politicieni cu probleme penale in PSD raportat la cei trei din PNL.

Ponta a fost intrebat care ar fi atitudinea sa ca viitor presedinte in raport cu politicienii cu probleme penale. "Cred ca cel mai important cand vorbesti despre altii este propriul exemplu (...) Eu pe tema plagiatului m-am dus la Curtea de Casatie si Justitie, am obtinut in luna ianuarie sau februarie o hotarare definitiva si irevocabila. Daca as fi fost in locul domnului Iohannis, care are un proces la ICCJ n-as fi candidat, pentru ca un presedinte cu probleme in justitie nerezolvate a avut Romania o singura data: Traian Basescu, cu dosarul Flota, care il asteapta dupa ce termina", a declarat Ponta.
El a sustinut ca toate hotararile judecatoresti "in Romania Guvernului Ponta s-au aplicat si s-au respectat".

La randul sau, liderul PNL a fost intrebat cum raspunde intrebarii legate de atitudinea, ca sef al statului, in privinta politicienilor cu probleme penale. Iohannis a mentionat ca in prima zi dupa ce a fost ales presedinte al PNL a mers in grupurile parlamentare in care a avut o discutie aplicata pe acest subiect. "Am hotarat impreuna sa dam semn clar ca PNL doreste o schimbare in abodarea acestei chestiuni. Am hotarat atunci impreuna ca in absolut toate situatiile cand se va cere incuviintare pentru arestare, pentru perchezitie, sa fie votata aceasta problema, propunere pentru incuviintare. De atunci incoace PNL si ACL de fiecare data au votat pentru, doar ca au fost relativ putine ocazii pentru ca de obicei PSD nu venea sau venea si se volatilizat cand trebuia votat", a spus Iohannis.

In dreptul la replica, Ponta a sustinut ca la nivelul PNL exista trei persoane condamnate definitiv si irevocabil, indicandu-i pe presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu, senatorul PNL Tudor Chiuariu si senatorul Akos Mora."Nu vreti sa si faceti ce spuneti? Sunt colegii dvs., pana va uitati in curtea altora. Trei condamnati definitiv si irevocabil. Puteti sa faceti ceva sau nu va asculta?", a declarat Ponta.

"Da, eu am cerut acestor colegi sa demisioneze si vor demisiona imediat ce se convocam Parlamentul si rezolvam cu Legea amnistiei luam toate gramada si rezolvam si cu toti acestia", a replicat Iohannis. Liderul PNL a solicitat, din nou, acordul din partea lui Victor Ponta de a solicita convocarea Parlamentului pentru a respinge Legea amnistiei si gratierii. Premierul a insistat ca este vorba despre trei colegi care nu au legatura cu Parlamentul, fiind membri ai PNL.

"Vreti sa va citesc in continuare lista de 38 ai dumneavoastra?", a spus Iohannis. "Dati-ne un exemplu cu cei trei", a spus Ponta, solicitand ca liderul PNL sa le ceara demisia acestora din partid.  "Deci 38 la dumneavoastra, trei la mine, hai sa rezolvam", a completat Iohannis.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 Despre ce au vorbit de fapt candidatii in dezbaterea de marti: graficul celor mai folosite cuvinte
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 Despre ce au vorbit de fapt candidatii in dezbaterea de marti: graficul celor mai folosite cuvinte

Despre ce s-a vorbit cel mai mult in prima confruntare Ponta-Iohannis? Infograficul interactiv va arata cuvintele-cheie ale dezbaterii de marti seara de la Realitatea.

Prezidentialele, la pariuri. Cat castigi daca pariezi 10 lei pe victoria lui Ponta sau Iohannis in turul al doilea
Prezidentialele, la pariuri. Cat castigi daca pariezi 10 lei pe victoria lui Ponta sau Iohannis in turul al doilea

Victor Ponta e favorit la casele de pariuri pentru turul II al alegerilor prezidentiale, cu o cota de 1,2, adica 2 lei profit la o miza de 10 lei, in timp ce victoria lui Klaus Iohannis multiplica de cateva ori banii mizati pe acesta.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Klaus Iohannis a raspuns la intrebarea
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Klaus Iohannis a raspuns la intrebarea "Cine a castigat dezbaterea cu Ponta?" VIDEO

Candidatul ACL la presedintia Romaniei a comentat dezbaterea de marti seara in care s-a confruntat pentru prima data cu Victor Ponta

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.