Cum au ajuns gainile in curtea ACL? Iohannis: "Un mesaj nazist, o amenintare cu moartea"; PSD: "Si le-au aruncat singuri"

Dată publicare: 11-11-2014 11:38
Dată actualizare: 14-11-2014 06:42


FOTO. Pe ultima suta de metri, campania prezidentiala capata conotatii grotesti. In curtea sediului de campanie al ACL au "aterizat" fortat cateva zeci de gaini care aveau la gat un mesaj electoral.

Scandalos este ca o parte dintre pasari erau deja moarte. In vreme ce reprezentantii PSD neaga orice implicare, Klaus Iohannis il acuza pe Victor Ponta ca duce o campanie mizerabila.

Incidentul a avut loc cu putin timp inainte de sosirea la sediul ACL a presedintelui PPE, Joseph Daul, care urma sa aiba o intalnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga si Anca Boagiu.

Echipele de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis au avut recent discutii referitoare la participarea celor doi candidati la prezidentiale la dezbateri electorale.

CITITI SI: Klaus Iohannis: "Pot sa va garantez ca va exista o dezbatere". Purtator de cuvant PSD: "Nu am primit o invitatie oficiala"

Vineri, echipele de campanie ale PSD si ACL nu au ajuns la o intelegere in legatura cu organizarea acestor dezbateri. Social-democratii au propus patru emisiuni, la patru televiziuni de stiri, iar ACL o dezbatere pe teren neutru.

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat ca "aceasta campanie electorala a devenit abominabila", mentionand totodata ca simbolul gainii sau cocosului cu capul taiat a fost folosit de nazisti in anii '40 si reprezinta o amenintare directa cu moartea.

"N-am crezut ca discut in aceasta campanie despre gaini, dar iata ca am ajuns si aici. Pot sa va spun ca aceasta campanie electorala a devenit abominabila. Domnule Ponta, ati reusit un record. Este cu distanta cea mai mizerabila campanie din ’90 incoace. Iar legat de acest simbol, probabil nu stiti, este un simbol foarte vechi. Este o amenintare directa cu moartea. Ultima data cand cineva a folosit astfel de simboluri a fost in anii ’40 si acest simbol a fost folosit de nazisti. Daca arunci cuiva o gaina cu capul taiat sau un cocos cu capul taiat peste gard sau in casa, este o amenintare directa cu moartea si nazistii au avut grija sa si execute pe respectivul.

De aceea imi permit sa spun, dragii mei, nu am crezut ca vom ajunge vreodata in Romania la acest nivel de campanie electorala. Sa foloseasca unii in campanie simboluri si amenintari cu moartea, folosite ultima data de nazisti, nu am crezut. Domnule Ponta, poate acum, in ultimul moment, va dati seama ca este gresit sa aruncati Romania in aer doar ca sa ajungeti dumneavoastra presedintele Romaniei", a spus Iohannis intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ACL, alaturi de presedintele PPE, Joseph Daul.

Florin Iordache (PSD): Reprezentantii ACL si-au aruncat singuri gainile in curte, PSD nu e implicat

In replica, deputatul PSD Florin Iordache a declarat ca ”in niciun caz PSD nu este implicat” in incidentul din curtea sediului ACL si crede ca reprezentantii ACL ”si-au aruncat singuri gainile in curte” pentru a crea ”un element de presa” si pentru a se ”victimiza” in fata cetatenilor.

In niciun caz, PSD nu este implicat intr-o astfel de mizerie. Reprezentantii ACL si-au aruncat singuri gainile pentru a crea un element de presa, fiindu-le frica cu candidatul lor Klaus Iohannis, care de fiecare data cand iese spune numai bazaconii, vezi ultima lui declaratie care vizeaza cresterea de pensii in 2015, fiind rupt de realitatea si de cerintele unui adevarat presedinte. Ei, cei de la ACL, au creat un astfel de eveniment pentru a se victimiza in fata cetatenilor”, a sustinut Florin Iordache, membru in Consiliul National al PSD si presedinte al Comisiei de munca a Camerei Deputatilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO