Cum au ajuns gainile in curtea ACL? Iohannis: "Un mesaj nazist, o amenintare cu moartea"; PSD: "Si le-au aruncat singuri"

×
Codul embed a fost copiat

FOTO. Pe ultima suta de metri, campania prezidentiala capata conotatii grotesti. In curtea sediului de campanie al ACL au "aterizat" fortat cateva zeci de gaini care aveau la gat un mesaj electoral.

Scandalos este ca o parte dintre pasari erau deja moarte. In vreme ce reprezentantii PSD neaga orice implicare, Klaus Iohannis il acuza pe Victor Ponta ca duce o campanie mizerabila.

Incidentul a avut loc cu putin timp inainte de sosirea la sediul ACL a presedintelui PPE, Joseph Daul, care urma sa aiba o intalnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga si Anca Boagiu.

Echipele de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis au avut recent discutii referitoare la participarea celor doi candidati la prezidentiale la dezbateri electorale.

Citește și
Teodor Atanasiu si Victor Ponta
ACL face o noua invitatie PSD pentru confruntarea televizata dintre Ponta si Iohannis: "Daca e barbat sa vina la dezbatere"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

CITITI SI: Klaus Iohannis: "Pot sa va garantez ca va exista o dezbatere". Purtator de cuvant PSD: "Nu am primit o invitatie oficiala"

Vineri, echipele de campanie ale PSD si ACL nu au ajuns la o intelegere in legatura cu organizarea acestor dezbateri. Social-democratii au propus patru emisiuni, la patru televiziuni de stiri, iar ACL o dezbatere pe teren neutru.

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat ca "aceasta campanie electorala a devenit abominabila", mentionand totodata ca simbolul gainii sau cocosului cu capul taiat a fost folosit de nazisti in anii '40 si reprezinta o amenintare directa cu moartea.

"N-am crezut ca discut in aceasta campanie despre gaini, dar iata ca am ajuns si aici. Pot sa va spun ca aceasta campanie electorala a devenit abominabila. Domnule Ponta, ati reusit un record. Este cu distanta cea mai mizerabila campanie din ’90 incoace. Iar legat de acest simbol, probabil nu stiti, este un simbol foarte vechi. Este o amenintare directa cu moartea. Ultima data cand cineva a folosit astfel de simboluri a fost in anii ’40 si acest simbol a fost folosit de nazisti. Daca arunci cuiva o gaina cu capul taiat sau un cocos cu capul taiat peste gard sau in casa, este o amenintare directa cu moartea si nazistii au avut grija sa si execute pe respectivul.

De aceea imi permit sa spun, dragii mei, nu am crezut ca vom ajunge vreodata in Romania la acest nivel de campanie electorala. Sa foloseasca unii in campanie simboluri si amenintari cu moartea, folosite ultima data de nazisti, nu am crezut. Domnule Ponta, poate acum, in ultimul moment, va dati seama ca este gresit sa aruncati Romania in aer doar ca sa ajungeti dumneavoastra presedintele Romaniei", a spus Iohannis intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ACL, alaturi de presedintele PPE, Joseph Daul.

Florin Iordache (PSD): Reprezentantii ACL si-au aruncat singuri gainile in curte, PSD nu e implicat

In replica, deputatul PSD Florin Iordache a declarat ca ”in niciun caz PSD nu este implicat” in incidentul din curtea sediului ACL si crede ca reprezentantii ACL ”si-au aruncat singuri gainile in curte” pentru a crea ”un element de presa” si pentru a se ”victimiza” in fata cetatenilor.

In niciun caz, PSD nu este implicat intr-o astfel de mizerie. Reprezentantii ACL si-au aruncat singuri gainile pentru a crea un element de presa, fiindu-le frica cu candidatul lor Klaus Iohannis, care de fiecare data cand iese spune numai bazaconii, vezi ultima lui declaratie care vizeaza cresterea de pensii in 2015, fiind rupt de realitatea si de cerintele unui adevarat presedinte. Ei, cei de la ACL, au creat un astfel de eveniment pentru a se victimiza in fata cetatenilor”, a sustinut Florin Iordache, membru in Consiliul National al PSD si presedinte al Comisiei de munca a Camerei Deputatilor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Klaus Iohannis:
Klaus Iohannis: "Pot sa va garantez ca va exista o dezbatere". Purtator de cuvant PSD: "Nu am primit o invitatie oficiala"

Klaus Iohannis, a declarat, marti, ca poate sa garanteze ca va exista o dezbatere cu contracandidatul sau, Victor Ponta, saptamana aceasta, desi a precizat ca nu stie in ce format, el mentionand ca trebuie sa caute un dialog cu acesta.

ACL face o noua invitatie PSD pentru confruntarea televizata dintre Ponta si Iohannis:
ACL face o noua invitatie PSD pentru confruntarea televizata dintre Ponta si Iohannis: "Daca e barbat sa vina la dezbatere"

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, luni, la finalul sedintei ACL, ca va fi inaintata o noua propunere de negociere pentru PSD pentru organizarea dezbaterii prezidentiale Klaus Iohannis – Victor Ponta.

Candidatii evita confruntarea directa, dar se ataca prin talk-show-uri, separat. Cine e
Candidatii evita confruntarea directa, dar se ataca prin talk-show-uri, separat. Cine e "mincinosul" si cine-i "oportunistul"

In timp ce opinia publica asteapta in continuare organizarea unei dezbateri directe intre cei doi candidati la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis si Victor Ponta continua sa apara separat la televiziunile de stiri, atacandu-se reciproc.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.