Curtea Constitutionala a respins toate contestatiile privind alegerile prezidentiale

05-11-2014 15:07


judecatori curtea constitutionala, CCR

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, toate cele 12 contestatii in care se solicita anularea primului tur al alegerilor prezidentiale.

Curtea Constitutionala arata, intr-un comunicat de presa ca au fost respinse, cu unanimitate de voturi, cererile de anulare a alegerilor prezidentiale formulate de Diana Fanea, Dragos Nicolae saramet, Irina Nedelcu, Antonio Alexandru Voinescu, Daniel Ionut Bogdan, Amandi-Bianka Budai, Cezar Cernea, Iosif Karoly Kiss si Octavian Andre Antony.

De asemenea, CC a respins, tot cu unanimitate de voturi, contestatiile formulate de Gheorghe Funar, care a candidat ca independent la alegerile prezidentiale, Stefan Stan, presedinte al Partidului pentru Reconstructia Romaniei, precum si cererea de anulare a alegerilor trimisa de Partidul Solidaritatii Democratice pentru sanse Egale si pentru o Societate Mai Buna, Asociatia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, Fundatia Speranta in Democratie Pace si Sanatatea Lumii (Fundatia Speranta) si Federatia Civica "Solidaritatea Democratica", impreuna cu membrii fondatori.

Hotararile Plenul CC in cazul celor 12 sesizari sunt definitive si vor fi comunicate Biroului Electoral Central. Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de CC vor fi prezentate in cuprinsul hotararilor, care se vor publica in Monitorul Oficial. Cele 12 sesizari au fost inregistrate la Curtea Constitutionala incepând de luni, dupa incheierea primului tur al alegerilor prezidentiale.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO