USR, obligata sa isi schimbe sigla. "Avem o alegere intre o teleormanizare a Romaniei si o Romanie moderna, europeana"

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04

Uniunea Salvati Romania trebuie sa isi schimbe sigla pana la alegeri. Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza Biroului Electoral Central, care a respins sigla USR reprezentata de un triunghi.

Motivul - este aproape identica cu cea a Uniunii Salvati Bucurestiul, partidul care s-a transformat in Uniunea Salvati Romania. Hotararea este definitiva, asadar partidul lui Nicusor Dan va fi nevoit sa-si schimbe sigla cat mai curand pentru a putea candida.

Pe de alta parte, se contureaza echipa USR. Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea si-a dat miercuri demisia din Guvern si va fi pe liste la alegerile parlamentare din partea USR. Prezentarea candidatilor USR a avut loc intr-un spatiu neobisnuit pentru astfel de lansari politice: intr-o cafenea de langa DNA. In fruntea listei pentru Bucuresti este Nicusor Dan.

Nicusor Dan, presedintele USR: "Vrem sa schimbam impreuna modul in care se face politica in Romania. Vrem sa avem o guvernare transparenta. Vrem sa avem oameni cinstiti in functia publica."

Nicusor Dan a anuntat ca USR il sustine pentru functia de premier pe Dacian Ciolos, iar romanii ar urma sa aleaga intre actualul premier si Liviu Dragnea.

Nicusor Dan, presedintele USR: "Avem o alegere intre o teleormanizare a Romaniei si o Romanie moderna, europeana."

Cristian Ghinea este singurul ministru din guvernul Ciolos care candideaza din partea USR. Acesta si-a dat miercuri demisia din fruntea ministerului Fondurilor Europene. Ghinea a prezentat detalii din programul USR.

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene: "Ma refer aici la pachetul antisaracie, de o importanta vitala pentru Romania, la pachetul privitor la clasa de mijloc la sate si mai ales comisia de taiat hartii."

Alaturi de fostul ministru au venit sapte secretari de stat si consilieri ai guvernului Ciolos.

Dan Barna, fost secretar de stat, Ministerul Fondurilor Europene: "In momentul de fata traim un moment istoric comparabil cu ceea ce a insemnat pasoptismul."

Clotilde Armand, fost candidat al USR la Primaria sectorului 1 din Bucuresti a anuntat ca se va implica in campania electorala.

Clotilde Armand, vicepresedinte: "Nu voi fi candidata. Acest lucru nu inseamna ca ma retrag din politica. Nu ma retrag din politica. Lupta abia incepe si sunt o luptatoare."

Clotilde Armand sustine ca vrea sa ramana consilier local in sectorul 1. Nu exclude insa o candidatura la primaria Bucurestiului in alegerile urmatoare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO