Lista USR pentru alegerile parlamentare. Cine sunt tehnocratii din Guvern care au ales sa intre intr-un partid politic

Ultima actualizare: 29-10-2016 06:58
USR

Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), Nicusor Dan, si fostul ministru Cristian Ghinea au anuntat membrii Guvernului care au ales sa se alature formatiunii si sa candideze la alegerile parlamentare.

"Au venit la USR acum alti sapte secretari de stat si consilieri din Guvern (...): Ionut Mosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor; Catalin Drula, consilier de stat al prim-ministrului pentru infrastructura; Dan Barna, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene; Tudor Pop, mana mea dreapta de la Ministerul Fondurilor Europene, directorul de cabinet; Oana Bizgan, chief of staff la Invest Romania; Claudiu Nasui, consilier la Ministerul de Finante, si Manuel Costescu, secretar de stat la Ministerul Economiei", a precizat Ghinea, conform Agerpres.

El a adaugat ca in ultimele doua saptamani acestia au fost prezenti in filialele USR, care le-au acceptat candidaturile pentru alegerile parlamentare.

Astfel, Catalin Drula va candida la Timis, Manuel Costescu in diaspora, Dan Barna la Sibiu, Ionut Mosteanu la Arges, restul candidatilor urmand sa fie prezenti pe listele pentru Bucuresti.

Cristian Ghinea a mentionat ca in cursul dupa-amiezii si-a anuntat colegii de Guvern in legatura cu decizia de a-si depune demisia, pentru a se putea alatura USR si a continua proiectele pe care le-a inceput atat la Cancelaria Prim-ministrului, cat si la Ministerul Fondurilor Europene.

"Ma refer aici la pachetul anti-saracie - de o importanta vitala pentru Romania, la pachetul privitor la clasa de mijloc la sate si mai ales Comisia de taiat hartii - proiecte pe care USR le preia in programul de guvernare si pe care un viitor guvern sustinut de USR le va pune in implementare. (...) Cred ca Guvernul Ciolos este primul guvern in 20 de ani care a reusit sa puna capastru birocratiei, sa impuna vointa politica de a simplifica viata oamenilor si cred ca USR poate sa continue aceste lucruri bune", a spus el.

Clotilde Armand, vicepresedinte al formatiunii, a precizat ca la Cluj candidatii USR sunt: Emanuel Ungureanu (Camera Deputatilor), Mihai Gotiu (Senat); la Brasov - Tudor Benga si Allen Coliban; la Arges - Ionut Mosteanu si Cosmin Mihaescu; la Timis - Catalin Drula si Dumitru Falcoi; in Ilfov - Cornel Zainea si Alex Moldovan.

Nicusor Dan a mentionat ca USR va depune liste in toate cele 42 de circumscriptii, dar ca listele vor fi anuntate abia joi.

Ghinea a specificat ca au existat discutii ale USR si cu ministrii Vlad Voiculescu (Sanatate) si Dragos Pislaru (Munca), dar ca acestia au ales sa ramana in Guvern.

"Eu am inteles perfect dilema lor, este o alegere foarte grea, pentru ca noi am fost ministri scurt timp si am reusit sa facem foarte multe lucruri. Eu am fost ministru 181 de zile si am lansat 20 de apeluri de proiecte, in programe blocate. (...) Pentru un ministru care are o asemenea o rapiditate si un mandat scurt, peste 40 de zile cat mai sunt pana la alegeri reprezinta foarte mult. Si Vlad si Dragos au ramas pentru ca au proiecte importante (...) dar ne-au asigurat si pe mine, si pe Nicusor ca ne sustin, sper sa o faca si public", a spus el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO