Rezultate finale alegeri locale 2020 Brașov. Allen Coliban este noul primar. Cine conduce Consiliul Județean

Dată publicare: 30-09-2020 11:12
Dată actualizare: 30-09-2020 11:20


Alegeri locale 2020 Bucureşti. Bătălia pentru Primăria Capitalei.

Patru formaţiuni politice vor face parte din noul Consiliu Judeţean Braşov: PNL, USR PLUS, PSD şi Pro România, conform rezultatelor finale ale alegerilor de duminică.

Pentru prima dată în istoria postdecembristă UDMR nu mai are reprezentanță în Consiliul Județean.

Ioan Veștea, din partea PNL, va deveni președintele Consiliului Județean.

Allen Coliban a câştigat primăria Braşov cu peste 40%

 

Candidatul USR PLUS, Allen Coliban, a câştigat Primăria municipiului Braşov, cu peste 40% din voturile valabil exprimate.

Allen Coliban a candidat din partea USR-PLUS și a oferit, la fel ca germanul Dominic Fritz la Timișoara, una dintre cele mai mari surprize la scrutinul de duminică, 27 septembrie 2020.

George Scripcaru a pierdut Primăria Braşovului, obținând doar 37.63% din voturi.

În Braşov, pentru Primărie, au fost exprimate 84.970 de voturi, prezenţa fiind de 34.54%.

Allen Coliban, în vârstă de 41 de ani, s-a născut și a crescut în Șcheii Brașovului. El a urmat Colegiul Național "Andrei Șaguna", după care a studiat la Universitatea Politehnică din București (IT) și Universitatea Transilvania (marketing).

După studii, Coliban s-a întors să locuiască în Brașov.

Potrivit profilului de pe site-ul USR, Allen Coliban are o experiență de 10 ani în industria IT, 8 ani în consultanță de business şi fonduri europene, 6 ani în dezvoltare organizațională şi managementul performanței. La vârsta de 20 de ani avea propria firma de software și clienți internaționali, iar la 27 de ani era director de producție, iar la 31 de ani președinte de federație.

Rezultate Consiliul Local Brașov

 

În viitorul legislativ local vor avea mandate trei forţe politice - Alianţa USR PLUS şi PNL - cu un număr egal de voturi şi PSD, relevă datele AEP Braşov.

 

Sursa: Stirile ProTV/Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO