Rezultate finale alegeri locale 2020 Bihor. Florin Birta, noul primar în Oradea. Cine conduce Consiliul Județean

Ultima actualizare: 30-09-2020 11:31
Alegeri locale 2020 Bucureşti. Bătălia pentru Primăria Capitalei.
Agerpres

Rezultatele finale la alegerile locale Bihor au fost anunțate marți seară. Potrivit rezultatelor anunțate de Biroul Electoral Judeţean Bihor, Florin Birta este noul primar din Oradea, în locui lui Ilie Bolojan, care a preluat conducerea CJ.

Biroul Electoral Judeţean Bihor a finalizat centralizarea rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie în cele 655 de secţii din judeţ, încheind astfel procesul electoral.

Fostul viceprimar al orașului Oradea, Florin Birta, a câştigat conducerea Primăriei Oradea cu 70,13% din voturi, potrivit Agerpres.

Rezultate finale alegeri locale 2020. Cine a câştigat în judeţul Bihor la consilii locale şi Consiliul Județean

 


Consiliul local Oradea va avea în componenţă, după alegerile de duminică, doar trei partide: PNL care a câştigat 20 mandate, UDMR cu 4 mandate şi PSD cu 3 mandate.

Rezultatele finale pe judeţul Bihor arată că Ilie Bolojan a câştigat detaşat lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, obţinând 61,51% din voturile bihorenilor, iar în ce priveşte votul pentru consilierii judeţeni, liberalii sunt de asemenea pe primul loc, cu 56,85% din voturi.

Astfel, potrivit datelor furnizate luni de PNL Bihor, candidatul liberal Ilie Bolojan a strâns 61,51% dintre voturile bihorenilor (156.228 voturi), Szabo Jozsef (UDMR) - 15,72% (39.931 voturi), Ioan Mang (PSD) - 14,86% (37.742 voturi), Szilagyi Zsolt (PPMT) - 2,40% (6.099 voturi), Traian Bodea (Pro România) - 1,91% (4.852 voturi), Simona Bişboacă (USR-PLUS) - 1,54% (3.900 voturi), Ciprian Blejan (ALDE) - 1,24% (3.153 voturi), iar Andrei Amariţei (PMP) - 0,83%, adică 2.103 voturi.

Rezultate finale alegeri locale 2020. Florin Birta a fost felicitat de Ilie Bolojan

 

După aflarea rezultatelor, Florin Birta a transmis un mesaj pe facebook tututor alegătorilor orădeni.

“Mulţumesc celor aproape 70.000 de orădeni care s-au prezentat la aceste alegeri. Procentul prezenţei la vot este de aproximativ 37%, sensibil mai mic decât acum 4 ani, când a fost 39%. Din punctul meu de vedere, este un procent bun de prezenţă la vot, având în vedere şi condiţiile de pandemie. Vreau să le mulţumesc tuturor. Consider că este o prezenţă bună pentru că m-am uitat şi la prezenţa din mediul urban pentru municipiile reşedinţă de judeţ din jurul Oradiei - Cluj, Timişoara, Alba, Sibiu - sunt prezenţe aproximativ egale cu cele din municipiul nostru. După anunţarea rezultatelor oficiale, vom face mai multe declaraţii”, a declarat Florin Birta.

Rezultate finale alegeri locale Bihor. Cine a candidat la Primăria Oradea

În ordinea de pe buletinul de vot la alegerile locale 2020, la primăria municipiului Oradea au fost următorii candidaţi:

Florin-Alin Birta (candidat la Primăria Oradea din partea PNL)

Bogdan-Ionuț Manafu (candidat la Primăria Oradea din partea PMP)

Attila-Zoltan Cseke (candidat la Primăria Oradea din partea UDMR)

Emilian Pavel (candidat la Primăria Oradea din partea PSD)

Daniela Ghiuro (candidat la Primăria Oradea din partea ALDE)

Ioana Mihăilă (candidat la Primăria Oradea din partea Alianța USR Plus)

Eugen-Daniel Pop (candidat la Primăria Oradea din partea Pro România)

Gyula Zatyko (candidati la Primăria Oradea din partea Partidul Popular Maghiar din Transilvania)

Dan-Mircea Jacan (candidat la Primăria Oradea din partea Partidul Oamenilor Liberi)

Rezultatele alegerilor locale din 2016 pentru Primăria Oradea

La precedentele alegeri locale, în 2016, liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, a castigat un an treilea mandat de primar al municipiului Oradea.

Dacă votezi în Oradea şi nu ştii de ce secţie de votare ţii, vezi aici unde votezi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO